Na ugye, hogy nem a szószban volt a hiba. :) Mindig felkell rázni főleg a sőtét szószt mert az sűrűbb és jobban leül az üveg aljára mint a világos amelyik hígabb.
Amúgy amiről írtunk az a két alap kinai szósz (én nem is használok mást) de léteznek mindenféle más variánsok is fokhagymás izű ecetera...viszont csak kinai Pearl River Bridge szószt használok, semmilyen más german eredetű heinz vagy a japcsi kikkoman-t (ezt kipróbáltam de nem vált be).
a recept kérdésedre már annyiszor válaszolva lett mikor még nem is kérdezted :)...ugyaúgy kell készíteni mint a többit. Gomba beáztat, hús pácol majd megsüt, kivesz, lecsöpögtet. Többi adalék megpirít, hús vissza kis alaplé beke, besűrít.
És tésztának mezei spagettit használtam meg a kinaiak is...mikor legelőször fejembe vettem hogy sűlt üveg tésztát kreálok vagy 15 éve volt ez.. :) cérnametélt méretű volt és beleraktam az olajba....hagytam hadd piruljon. Annyira jól sikerűlt hogy ehetetlen volt :D Csak egy pillanatra kell a forró olajba mártani..kifőzni jobb.
Egyébként a pácolásnál maradva...tévhit az, hogy minnél tovább pácolódik a hús annál jobb lesz ebben az esetben. (arra gondolok hogy példul a vadhúsokat 1 napig kell). Nálam jó ha 5 percig pácolódik aztán már sül is. A spektrumon ment régebben a mester műsora és ott ő mondta hogy nem kell 20 percig pácolni. Kipróbáltam és igaza lett...sokall jobb a hús tőle, porhanyósabb.