lxrose Creative Commons License 2005.01.12 0 0 239

"A forgás, galaktikus keringés aztán tényleg nem befolyásol semmit e tekintetben."

 

Elég hamar rávágtad a választ! Arra gondolok, hogy egyrészt a forgó mozgások igyekeznek megőrizni eredeti állapotukat a rendszer elfordulásának ellenére is, másrészt a galaxis tömegközépponja állandóan változik, miután a különböző csillagok eltérő sebességgel keringenek benne. A perihéliumelfodulás nem egy nagy effektus, ha a többi bolygó okozza az effektus nagy részét, akkor az összes galaxisbeli csillag együtt , valamint a rendszer forgása miért ne okozná a maradékot? Az elfordulást egyébként mihez viszonyítják?

 

"Nem fogja befolyásolni a bolygópályákat, már csak ezért sem, mert ez is a távolság négyzetével csökkenő erő."

 

A 1017-es nagyságrendű távolság - amilyen távolra a Földnek jutnia kellett volna 4 milliárd év alatt - azzal a nyomásértékkel lett számolva, ami elvileg most van. A kezdeti nyomásnak(így a gyorsítóerőnek is) ettől akkor sokkal nagyobbnak kellett volna lennie, ha a Föld közelebb volt a Naphoz.

 

"Vagyis olyan, mintha a Nap tömegéhez adódna egy kis korrekció. Ez minden bolygóra más és más, elvileg tehát kimérhető, csakhogy a 15. tizedesjegyben jelentkezne, és ilyen pontos mérésünk nincs."

 

Ezzel azt akarod mondani, hogy a bolygópályák akkor alakultak ki és lettek stabilak, amikor a Nap már úgy sugárzott, mint ma? De hol voltak előtte akkor?

 

A rádiós műholdak esetén is probléma lehetne, hogy az esetleges sugárnyomás kibillenti a műholdat a stabil pályáról. Esetleg nagy teljesítményű sugárzó felülettel navigálni is lehetne őket. Vannak ilyen próbálkozások?

Előzmény: Törölt nick (236)