mmormota Creative Commons License 2005.01.11 0 0 220

Nem ennek kellene lennie a kitüntetett rendszernek akkor?

 

Ilyen értelemben van kitüntetett rendszer.

Bár ez azért eléggé más, mint mondjuk egy "abszolut álló" rendszer lenne. Pl. a Naprendszerben is van kitüntetett hely meg sebesség, ami abból adódik hogy ott van a Nap.

 

A mikrohullámú sugárzás nyomása nagyon kis erő.

A nyomó gravitáció alapeffektusa viszont nagyon nagy erő, ha képes pályán tartani a Földet. Ezért van értelme feszefetni, hogy ha a centrális komponens ennyire nagy, miért észlelhetetlen az érintő irányú, a Föld sebességéből adódó komponens.

 

Talán nem volt nyilvánvaló, miért vagyok pl. én ennyire kritikus ezzel az "elmélettel", és miért nem lelkesedik érte más se.

- Nem hozott újat. Ha pl. Einstein csak annyit mondott volna, a gravitációt a tér görbülete okozza, de nem állított volna semmi újat, ami többlet, eltérő Newton törvényéhez képest, senki se törődött volna vele. Amiatt lett hitele, hogy új előrejelzést tett, és az bejött.

- Ha már újat nem hozott, esetleg lehetne szeretni, ha egy nagyon meggyőző magyarázattal szolgálna. Bár Occam hajlamos lenne még akkor is leborotválni... :-) De ráadásul még a magyarázattal is baj van. Ezek után miért kellene hogy tetsszen?   

Előzmény: lxrose (218)