Reventlow Creative Commons License 2005.01.10 0 0 297

Hogy mennyire nem volt alkalmas hadseregük támadóhadműveletre,azt bizonyítja szvsz az is,hogy LENGYELORSZÁGOT SEM TÁMADTÁK MEG! (a mai összemosó terminológiával ellentétben)

Lengyelországot a németek támadták meg,győzték le és szállták meg egész az 1939.09.01-i lengyel-szovjet határig,majd onnan VISSZAVONULVA KIŰRÍTETTÉK AZT addig  a vonalig,amely a paktumban állt

 

Azért ezzel vitatkoznék.

 

Még a múlt rendszerben is azt mondták az oroszok, hogy " a nyugat-belorussziai és nyugat-ukrajnai dolgozók védelme" vagy ilyesmi érdekében lépték át a határt. Legjobb tudomásom szerint a volt lengyel-szovjet határt a németek nem is közelítették meg, nemhogy elérték volna. A demarkációs vonalat igen, át is lépték több helyütt és innen vonultak vissza.

 

A bevonuló szovjet csapatok és a lengyel hadsereg között "szabályos" háború talán már nem volt, de a lengyel hadsereg e tájban már a németek ellen is csak Varsó és a Westerplatte körül volt képes valamennyire összehangolt (védekező )hadműveletekre. Úgy tudom ennek ellenére volt összecsapás az oroszok és lengyelek közt de erre forrást megjelölni nem tudok, mert nem jut eszembe, hol olvastam róla.

Előzmény: Törölt nick (294)