Szia Petya!
Egy korábbi munkahelyem megszűntével gondoltam egy nagyot és az angliai motorozás lett a vége :))). Apámból eltört a szülői féltés és (Anyuval és hugommal) elkísért Calais-ig. Osztottunk-szoroztunk és megállapítottuk, hogy óriási plusz költség, ha ő jön mellettem autóval, ráadásul nem egyforma tempóban utazunk, úgyhogy jó bulinak tűnt, ha a Transitba betessékeljük a picit :). Ez úgy sikerült, hogy az első tengelyre egy fűnyíró kerekét illesztettem és a plexi levételével így simán fölgurult egy pallón és elfoglalta helyét belül. Egy nagyon jó hangulatú utazás lett a vége. Nem is emlékszem, a szüleim mikor utaztak így együtt utoljára :)). Node a lényeg. Calais: A motort összeszereltem, koffereket fölcsattintottam, sporttáskát fölgumipókoztam és irány a komp. Szikrázó napsütésből ködbe, esőbe és hidegbe értem egy óra alatt. A baloldali közlekedés könnyedén megoldható motorral és a szél-, esővédelme is kitűnő az XL-nek, de azért nem volt egy leányálom az elkövetkező kb 150km Londonig. Persze egy pár hét alatt megszokja az ember. Kint töltöttem ez alkalommal 2 hónapot egy ismerősömnél. Jópárszor bejártam Londont motorral, a motorostársak ott is nagyon barátságosak egymással. Lámpáknál általában összegyűlt elöl a brancs és volt gyakran gyorsulgatás a következőig :))). Aztán néha beszélgetés, mert a gyorsulás alkalmával gyakran csak a rendszámomat látták :))))) és ritka arra a magyar motoros. Leghosszabb túrám Yorkig vitt, ott lakik egy nagyon jó barátom. Érdekes állatfaj vagyunk, ahogy olvastam más élménybeszámolóját is: ~370km autópálya, szitáló eső, 5°C, 170km/h. Kockára fagytam, de élveztem minden másodpercét az útnak oda és vissza is (a visszaút nem aznap volt :)). Valamikor július végére döntöttem úgy, hogy hazajövök. Ottani idő szerint este 10-kor húztam egy kövéret (10°C, szitáló eső, de a Taft tart :), egy óra alatt Doverben voltam, megvettem a jegyet és egy csapat skót motorossal vártam a kompot. Azért az sem pite, hogy Skóciából lemotoroztak a francia riviérára. Tök jó fejek voltak, bár elég érdekesen nyomják az angolt :)))) Éjfélkor elindult a komp és itthoni idő szerint éjfélkor partot ért. Onnan jöttem végig (160-170), nagyjából 250km-ként megálltam tankolni, meg anyagcserélni. Belgiumban az autópályák végig ki vannak világítva, a németekhez pedig már világosban érkeztem. 15 óra alatt értem haza Calaisból Budapestre. A táv London-BP 1750km. Itthon, du 3-kor 38°C volt és tűző nap. Nem is a táv, hanem ez a különbség volt megterhelő. Az egész út végig autópálya, ennek ellenére nem unalmas. Bármikor újra elmennék! Akár holnap reggel indulnék.
Hűűű! Jó hosszú lett :)))
Jirzsij
u.i.: Sió egy igazi Genya!!! És egy gagyesz sornégy boldogtalan gazdája :)))))) De legalább Hndaaaa!!!