gunyoros Creative Commons License 2005.01.09 0 0 topiknyitó
Lenyúlt óradíjak? Vizsgálat a debreceni Kenézy kórházban

 

Mint arról lapunkban korábban hírt adtunk, a Hajdú-Bihar megyei önkormányzat a fenntartásában működő debreceni Kenézy Gyula Kórházban azért végzett ellenőrzést, mert felmerült a gyanúja annak, hogy az intézmény ápolási igazgatónője az érdekeltségében lévő betéti társaság számára számolt el olyan jövedelmeket, amelyekért nem ő, hanem a kórház főnővérei, szakoktatói dolgoztak meg.

.....

A kórház ápolási igazgatónője - arra hivatkozva, hogy folyamatban lévő ügyről van szó - megkeresésünkre nem nyilatkozott. Kár, hogy így történt, mert az ápolási igazgatónő az MSZP debreceni elnökségének tagja, s mint ilyen, a város egyik közéleti szereplője.

.......

Sikerült beszélnünk a magukat megkárosítottnak valló kórházi dolgozókkal, akiktől megtudtam: azt sérelmezik, hogy az elmúlt években az oktatásból származó jövedelmük egy részéről le kellett mondaniuk az ápolási igazgatónő javára.......ha az ember letanított tíz órát egy tanfolyamon anatómiából, akkor hat óráról saját maga adott számlát, a fennmaradó négyről pedig az ápolási igazgatónő

.......

 

 

Na az ilyenek is mehetnek a levesbe!