Ali_Baba Creative Commons License 2005.01.07 0 0 8940

Igen, a műtét után már klinikán gyakorlatoztam a gyógytornásszal, sőt után itthon is még egy hónapig járt egy másik napi félórát csináltam vele is a különböző gyakorlatokat.

Ezek mind a tágitásra illetve az oxigéncsere intenzitásának fokozására irányultak. (A klinikai elsősorban a műtét utáni szövődmények kiküszöbölését célozta).

A novemberi kontrollon a tüdőkórházban csináltak is ezt felmérő viszgálatot (légzésfunkció?). A vizsgálat eredményei alapján lehet képezni egy összevont %-os értéket, amely az esetemben a műtét előtt a daganattal 62% volt, a műtét utáni 2 lebennyel 48%.

A 48%-ról megoszlottak a vélemények a laborosok szerint igen jó eredmény, az ottani kezelőorvosom szerint átlagos, a helyi tüdögondoző főorvos szerint jónak mondható, de szerinte olyan 55%-ig még javitható.

Tehát ezek a szakmai vélemények, a szakmai megitélés. Ami engem foglalkoztat, minden %-tól függetlenül, hogy vajon mennyire tudok például focizni. Remélem ez ma, de legkésőbb jövő pénteken kiderül.

A derekam ma megint egy kicsit gyengébb, mint tegnap ráadásul épp ezt fórumot az elejétől olvasgattam és valamikor 2 óra után feküdtem le, 5 után viszont kelnem kell, mert a gyerekeket reggel én transzportálom  az óvodába, iskolába.

Majd látjuk......

Előzmény: Törölt nick (8939)