Ha a munkás (szolgáló) méltó a bérére, akkor a munkásnak meg kell kapnia a bért, ilyen értelemben mindenki aki a szántóföldön dolgozik béres és abban, hogy megkapja a bérét semmi rossz nincs. A baj ott van, hogy ezt neked tanítják és érted is szépen, de nem gyakorolják, a béredet nem kell keresned, mert meg lett mondva, hogy magkapod (ha dolgozol tisztességgel), mert jár:
"Ugyanabban a házban maradjatok, abból egyetek és igyatok, amijük van (jobb fordításokban abból amit adnak): mert méltó a munkás a fizetségére. Ne járjatok házról házra!" Szerintem tehát ne kéregessétek a béreteket, mert JÁR és adni fogják. A baj ott van, hogy a bért a jutalommal keverik, a bér (amiből nem lesz dőzsölés) az jár a munka alatt, a jutalom az akkor lesz ha a gazda megjön. Tehát nem a munka során lesz a jutalom, hanem a betakarításkor.
Én ha szolgálnék igenis ígéret szerint várom a béremet (hogy éljek, mert bérből élek, ugyanis bérből nem lehet dőzsölni jutalomból lehet, de bérből nem), és ha a szolgálatomat befelyeztem tisztességel, akkor fog a gazda jutalmazni és nem is akarom semmiképpen, hogy előbb jutalmazzon (hisz akkor mit ad ha visszajön), de a béremet megadja, mert megmondta, és igaz gazda Ő.
Tehát szerintem aki szolgál, annak igenis jár a bér, de ha van egy csöpp esze, akkor a szolgatársakhoz szabja magát (bérben) és akkor ha többet munkálkodott jutalmát veszi (nem testben).