Etalon Creative Commons License 2005.01.05 0 0 159

Természetesen ilyen szemszögből nézve a dolgot egyet tudok veled érteni. Aki nem törekszik a megértésre az magára vessen.

 

Csak ne keverjük a kísérleti eredményeket az elmélet megértésével. Attól hogy valamely elmélet igaz, még nem biztos hogy mindenki elsőre megérti. A rel. elmélet pont az a téma, ami az ember mindennapi tapasztalatainak erősen ellentmond és ezt néha nehéz feldolgozni.

 

Félreértés ne essék, én nem akarom megdönteni a rel. elméletet, viszont szívesen beszélgetek az elméleti és a tényleges hatásairól (a magam tudásszintjén persze) és ebbe a beszélgetésbe belefér ha valaki kételkedik, mert az ilyen kétkedők gyakran pont azokra a részekre szoktak rákérdezni amik előttem is homályosak és jó ha átgondolom ill. másokkal megbeszélem.

Persze hogy nem szabad utat adni a "mindenben kételkedésnek", de ha mindenki csak azt mondogatná hogy igen, ez így van, így működik akkor ez a topic nem élne sokáig :-)

Szóval attól nem kell félni, hogy ezt a fórumot túl sok olyan ember látogatja, akinek esélye van megdönteni az elméletet, de a próbálkozókat én a magam részéről azért nem hurrogom le, max. szembehelyezkedem a véleményükkel és megpróbálok építő jellegű vitát folytatni velük (na jó, lehet hogy néha egyesek elvetik a súlykot és helyre kell zökkenteni őket, ezt azért én is elismerem :-)))

 

Azt is megértem, hogy aki ért a fizikához, annak kicsit komolytalan egy ilyen "építő jellegű vita", de itt most zömmel nem hivatásos fizikusok tolonganak, azt azért lássuk be :-)

 

PS: most pedig el sörözni néhány jóbaráttal és garantáltan nem a fizikáról beszélgetni :)

Üdv mindenkinek!

Előzmény: Mungo (158)