Első Polgár Creative Commons License 2005.01.05 0 0 254
Eloszor is hulyesget irtam az elobb, a Molotov Ribbentrop paktum szerint Beszarabia Szovjet erdekszfera. Bukovina bekebelezese sertette a paktumot.
Viszont a magyarok rogton Beszarabia annexalasa utan ( 40 junius 26) elkezdtek mozgolodni Erdely ugyeben es Hitlerhez es Sztalinhoz is kuldtek kuldottseget julius elejen. Hitler julius 13an vetette fel eloszor Szovjetunio megtamadasanak lehetoseget es julius vegen adta ki parancsba a tervezes megkezdeset. Pedig a franciak mar jun 22-en kapitulaltak. Na jo lehet, hogy kellett Hitlernek 3 het, hogy megerjen benne a gondolat, hogy eljott az ideje az oroszok leveresenek, de valszeg ebben szerepet jatszottak a moldovai esemenyek is. Egyebkent a gondolatait valszeg az angolokkal valo szorakozas kototte volna le, de igy fenyegtve erezte magat a hatso udvarban az oroszoktol.
Az oroszok elleni tamadas a hosszu tavu celok kozt szerepelt, 1940 ben meg ott voltak az angolok es a balkan is.
Szerintem beszarabia annexalasa es az abbol kovetkezo magyar-roman viszaly volt az, ami Hitler szamara surgusse tette a Barbarossat, egyebkent lehet varnak meg egy evet, es eloszor kicsinaljak angliat es konszolidaljak a balkant.
Ennek kovetkezteben pl: nincs Pearl Harbour 41 dec 7-en, lehet van orosz tamadas 41 telen ( sztalin belebukott volna ). nemetorszag elfoglalja Gibraltart es Szuezt, beket kot Angliaval, 1942-ben tavasszal tamadnak, nem nyaron, igy a tel beallta elott elerik Moszkvat, a szokatlanul kemeny 41/42-es telet figyelembe veszik a tervezesnel ( El Nino jelenseg okozta a rendkivuli hideget akkor).

Vegulis az elsietett Barbarossat sztem a Molotov Ribbentrop paktum titkos zaradekanak meggondolatlan 3. pontja okozhatta, amely szerint Nemetorszagnak nincs erdekeltsege Beszarabiaban, pedig dehogynem, mennyire, hogy volt.
Előzmény: Brutalis Harmonia (253)