M62 265 Creative Commons License 2005.01.04 0 0 17

Valóban el kellene tüntetni minden ilyen laktanyát, objektumot. A leghasznosabb tevékenység, aminek a nyomát ezeken a helyeken láttam, az a paintballozás.. Bár, pl. Pilis 756-on lakik valaki. Az illetőt még sosem láttam, de hosszú távra van berendezkedve, körülményekhez képest otthonosan. Pedig az a bázis a Pilisben a legismertebb, és ezáltal a legroszabb állapotú. Jár oda szipustól siklóernyősökig mindenki. De egy másik, közeli bázison vmilyen vallás hívei tanyáznak (rengeteg cuccuk van fent, nagyon elrejtve). Egyébként akinek van egy kis esze, és ilyen helyeken mászkál, az tudja, hogy bármikor megcsúszhat, leeshet magasról, kiszakadhat a létra a falból, mikor mászik rajta... Emiatt a balesetveszélyt itt nem tárgyalnám. 

Egyébként hasznosítani nagyon kevés objektumot tudnak. Néhány helyen próbálkoznak lakópark, ipari park kialakításával, de valahogy az erdők mélyére senki nem akar költözni... Másrészt nincs aki finanszírozza mindezt, hisz' elég jelentős anyagi kockázattal jár mondjuk egy ipari park létesítése...

Felszámolás: az objektumok nagy része az ÁPV Rt. tulajdonában van. Sem ennek a cégnek, sem a helyi önkormányzatoknak, sem az államnak nincs annyi pénze, melyből ki lehetne fizetni a bontás + rekultiváció költségeit. Emiatt sztem még 50 év múlva is bőven lehet majd találni ilyen helyeket.

 

Nem tudod, Sármelléken most mi a helyzet? Az "új" repülőtér mennyire hasznosítja a régi épületeket? Mennyire lehet bemenni, bejárni azt, ami még maradt?

Előzmény: M.T. (16)