TakyL Creative Commons License 2005.01.04 0 0 626
Nehéz a könyv irányában feltett kérdés, mivel a hadihajós témakör enyhén szólva is elhanyagolt felénk, de amennyiben megteheted nézz körül néhány online könyvesboltban.

pl.

http://www.alexandra.hu/

Itt van egy könv A MODERN HADITECHNIKA ENCIKLOPÉDIÁJA 1945-TŐL NAPJAINKIG címmel, ez áttekintésnek megteszi.De sajnos csak a könyv által bemutatott időszak utánról. történelem/hadtörténet témakörben található

John Ward Hadihajók c. könyve is jó kiindulópont.

Sajnos itthon éppen a típustörténetet, és azok kifejlődését bemutató könyvből van a legnagyobb hiány Ráadásul a magyar könyvek jó része egyszerűen katasztrófálisan van fordítva, előfordul, hogy teljesen tévesen sorolnak be egy hajót pár oldalon belül több hajóosztályba is :(

A neten pedig elsősorban angol/német források jellemzőek ez pl a német flottáról:

http://www.german-navy.de/kriegsmarine/ships/minelayer/index.html

A hajók típusait méret szerint soroltam fel, a legkisebbtől indulva.

Aknaszedő szinte bármi lehetett a korai időkben, csak képes legyen az aknamentesítő trail-t vontatni, jellemzően halászhajókat használtak erre, de természetesen voltak katonai aknamentesítő/telepítő hajók is. Minimális méretű egységek.

Sajnos ilyen részletességgel nehéz kifejteni az általad feltett összes kérdést, ráadásul a főbb méretek általában csak az adott korra jellemzőek, nagyrészt az újabb egységek nagyobbak, de előfordult ennek ellenkezője is.A repgép-hordozóra megadott adatod is egy ilyen, mivel áttfogja a korai hordozóktól a 70-80-as évekig majd az összes változat vízkiszorítását, messze nem konkrét adat.

Taky
Előzmény: Törölt nick (622)