CSerfa Creative Commons License 2005.01.04 0 0 724

Serenic!

 

Azt elhiszem neked, tagja voltál emberi szervezeteknek. De te csak magadból indulsz ki, éppen erre hívtam fel a figyelmedet, ha azt hiszed, a mi hitünk megvallásokon, vagy akár Biblián alapul. Lásd, én sokszor írtam, az én hitem nem a Bibliából van, Istent sem onnan ismertem meg, és a bibliát nem is tartom erre alkalmasnak. Pláne nem emberi szervezetek tanítását, megvallásait!

 

Ez lehet a magyarázat értetlenségedre is, miért nem tudod felfogni, hogy vannak emberek, akik becsülnek. Szerintem a Szellem tesz bizonyságot mellettem egyesekben, ugyanis senkit nem próbálok rávenni arra, álljon ki mellettem, sem úgy általában sem akarok semmiről meggyőzni. Te mégis csodálkoztál azon, hogy vannak egyesek velem.

Magyarázat lehet arra, az embernek tulajdonítasz erőt, vagy mittoménmit. Nem is lényeges ez.

Inkább leszögezem, közöttünk nagy, alapvető különbség van. Nem faggatlak, téged sem kívánlak meggyőzni, hitedet sem bírálom (hiába írogattad, tudtommal téged nem neveztelek antikrisztusnak sem, tán csak két embernek írtam ez, esetleg háromnak). Legyen neked a te hited szerint, és ne legyen nekem!

Nem is azért írtam neked, hogy meggyőzzelek, sem azért, hogy minősítgesselek. hanem azért, neked is el kéne ismerned mások hitét, te se győzödj, ne akarj felvilágosítani, mert csak csodálkozni fogsz azok birkaságán, bolondségén, állhatatosságán, akik az én hitem szerinti élő Istennel találkoztak. És el kéne azonj gondolkodnod, ezek az emberek nem dicsőségesek, mert Isten dicsőségét nekik nem adja, inkább afféle bárányok, nem is illik komoly embereknek velük mutatkozni, stb., és mégis, Isten fiainak vallják magukat, csak éppen nem úgy, hogy mindenki az, épen nem. De ezt nem kiváltságként élik, mert ez nem érdemük, nem is dicsőség, inkább üldözés, kivetés, megvetettség és értetlenkedés jár érte nekik.

 

Újat ezután sem tudok írni, amit akartam leírtam.

 

CSerfa