Garp szerint Creative Commons License 2005.01.04 0 0 78

Valaki azt írta itt nemrég, hogy vannak, akik tudnak kultúráltan tűzijátékozni a saját portájukon. Hát ezzel az a baj, hogy - hacsak az a porta nem x hektár - akárki is durrant/rakétázik a telkén/udvarán (azon a max. 200 négyszögölön), annyi erővel akár a szomszédjáén is tehetné. Fény és hang ugyanúgy "megvan" a szomszédságnak is akár többszázméteres távolságban is.

 

Ha az ember nézi a TV-t, látja, hogy csak (pl.) az állatokkal való helyes törődésnek micsoda kultúrája kezd kialakulni tőlünk civilizáltabb országokban. Azokon a helyeken a pl. háziállatokat megőrjítő durrogtatás/villogás/stb-stb szerintem simán állatkínzásnak számít. Ha már nekünk is olyan csicsa EU-konform állatvédelmi törvényeink vannak, akkor már csak ezek mentén is azonnal tiltani és szigorúan büntetni kellene minden ilyesmit.

 

Lenne még egy lehetőség esetleg, hogy csak az tűzijátékozhasson, aki erre engedélyt kap, amihez az összes szomszédjának lenne mondjuk vétójoga. Ha senki nem reklamál, akkor kaphat engedélyt, amivel mehet a boltba megvenni a hozzávalókat és kész. Akinek nincs engedélye, de találnak nála akármi ilyen anyagot, azt ugyanúgy kell büntetni, mint az engedély nélküli fegyvertartást. Végülis az, vagy nem?