NEXUS7 Creative Commons License 2005.01.03 0 0 120
Háj lingarazda!

Egyetértek azokkal az elvekkel amiket a tudóspalánták nevelésével kapcsolatban írtál.
Azzal is ahogy a tudományhoz állsz.

Én a vitánk gyökerét a következő dolgokban látom.
Azok a dolgok amikről itt beszélgetünk, az emberek számára mást és mást jelentenek. És habár léteznek olyan nézőpontok (nem is egy), amelyek autentikusabbnak látszanak -ezek a tudományos, "csúcsfizikai" nézőpontok- vannak ezen kívüli álláspontok is, akár a tudományon belül is, és bizonyos szinten ezek is megfelelő hatékonysággal működnek. Sőt a maguk szintjén hatékonyabbak is lehetnek, mint egy túlzottan nehézkes, és csak kivitelezhetetlen kísérletekkel ellenőrizhető elméleti modell!!!!

Én úgy látom, te csak a saját szűkebb tudományodon belüli nézőpontokat tudod elfogadni, a tudományon kívüli nézőpontokat pedig egyáltalán nem is tolerálod.

Szerintem, ha egy doktoranduszod egy ilyennel állna elő, az a te másság tiszteleted ellenére is megnézhetné magát.
Csakhogy az a mód ahogy meghúzod az elfogadható és az el nem fogadható határát, az mint ahogy mindenki más esetében is: teljesen szubjektív.
Lehet hogy ezt egy átlagfembernél nagyobb hatékonysággal tudod racionalizálni, mézes mázos szavakba önteni, de ez a dolgok lényegén nem változtat, és az egelista doktoranduszodat ki fogod penderíteni;)))

Amúgy köszönöm szépen amikor ezt írtad: "Ráadásul az se igaz, hogy pl. NEXUS7 mindenben teljesen hülyeséget beszél, viszont ahogy összerakja a képet, az sajnos nagyon nem stimmel. "(Máj hizik;)))

Pont ez volt a célom. Én se hiszem el mindazt a hülyeséget amit leírok, csak szeretnélek szembesíteni azokkal a dolgokkal, amikre már régen nem kérdezel rá, pedig választ aztóta se kaptál rájuk.

Na ez nagyon miszticizmikusan hangzott;)))
Előzmény: Törölt nick (118)