MZ/Y Creative Commons License 2005.01.02 0 0 61
A k-értékre a szabvány maximumot ír elő (mert minél nagyobb, annál rosszabb). Úgyhogy szinte minden megfelel a szabványnak. :o)
Én legfőbb ellenérvként a drágaságát szoktam hallani/olvasni, de -szerintem- forma-forma a Porotherm-mel összehasonlítva.
30-as Ytong hőszigetelése: szerintem azt nem olvashattad, hogy KELL. Lehet, ha valaki drágán akar építkezni, a szigetelésnél biztos, hogy olcsóbb a 37.5-es. Másrészt meg mostanában (legalábbis nekem viszonylag új) kezd elterjedni egy olyan vélemény, hogy nem jó műanyagba csomagolni a házat.
Én, ha semmi sem jön közbe, idén építtetek 37.5 feles Ytong-ból, de ha 2 éven belül építkezel, akkor addig nemigen lesz tapasztalat.
Arra figyelj, ha az Ytong-nál maradsz, hogy Járókelő szerint nem ugyanúgy kell tervezni, mint pl. a téglát. Azaz nem jó megoldás (ami a mienk...), hogy megterveztetem 38 cm-esre a falakat aztán utólag eldöntöm, mi is lesz az a fal.

Árak: a www.balintker.hu-n megtalálod. A gyári árak vannak ott, aztán lehet alkudni. Nekem pl. a gyári ár-10% sikerült eddig, helyszínre szállítással (ami nincs benne a gyári árban).

Erről jut eszembe: tud valaki jobb ajánlatot? Február 1-jén emel a Xella, ha nem találok jobbat, lassan meg kell vennem.
Előzmény: nydrian (60)