alomhajos Creative Commons License 2005.01.02 0 0 366
Kedves Rosta!

Nézd, régebben én is sokszor felszívtam a vizet amikor Ugrifülessel vitáztam, amíg rá nem jöttem a módszerére. Nem bántásként mondom de sokszor úgy éreztem magam, mintha egy rádióval vitáznék, úgyhogy nagyon ritkán reagálok a hozzászólásaira.
Ha kielemzed a hozzászólásait, akkor világosan láthatod, hogy azt szokta csinálni, hogy jól bebástyázza magát a vitatéma egy adott erezetébe, és kisebb-nagyobb áttételekkel, de jórészt végig ama érvrendszer mentén alakítja ki a védvonalát.

Jelen esetben megfigyelheted, hogy már az elején (301) kiszemelte Böjte Csaba támadható kijelentését, amellyel visszautasítja a jelenlegi kormány támogatását. Innen építette fel azokat az érzelmekre ható érveléseket, mint pl., hogy a támogatások veszélyeztetik-e az árvák megélhetését. Holott Böjte Csaba levele elsősorban nem erről szól.

Ugyanakkor vedd észre azt is, hogy Ugrifüles miről is vitázik, hogy számára mi az állampolgárság fő célja:

"ha én szükségben lennék, inkább tényleges segítséget igényelnék, semmint jelképeset. Megkérdeztem az itt dolgozó erdélyi kolléganőmet, hogy milyen tényleges segítséget jelent számukra a szavazásban felvetett "ajánlat", és azt válaszolta: semmilyet."

"Én nem azt néztem, hogy mi lett volna az én veszteségem, hanem azt, hogy mi lett volna az ő valós (nem jelképes, nem képletes, nem lelki, hanem valóságos) nyereségük."

"Nézd, én az állampolgárság fogalma devalválásának tartom, ha állampolgárságot csak névlegesen, egyébként velejáró jogok és kötelezettségek nélkül megadatunk. Tiszteletbeli állampolgár??? Puszta cím tényleges funkció nélkül?"

Tehát mint láthatod, Te is, Oncogito is (én is) az állampolgárság kérdését más szempontból közelítjük meg, mint Uf. Mi úgy gondoljuk, hogy az állampolgárság elsősorban ESZMEI, SZELLEMI támogatást jelentett volna a ht-i magyaroknak, míg Ugrifüles az állampolgárság kézzel fogható (anyagi segítség, jogok, kötelezettségek) tulajdonságait helyezi előtérbe.
Innentől fogva teljesen felesleges mérgelődnöd és sértegetned Ugrifülest, mert nyilvánvaló, hogy folyamatosan egymás mellett fogtok elbeszélni a különböző megközelítési szempontok miatt. Ugyanakkor lazíts, ne mérgelődj, hanem ismerd fel vitapartnered módszerét, mert a végén még Téged moderálnak ki a hangnem miatt.

Szia,
áh.