Törölt nick Creative Commons License 2004.12.31 0 0 104
Tudtommal már vagy 80 éve nem ugrálnak ki az önygyilkos fizika professzorok az egyetemek ablakain, mert az atommag körül "keringő" elektronok nem sugároznak, pedig kellene!

Már megint jössz ezzel a hülyeséggel. Ezerszer elmagyarázták neked, ez miért nem így van, jómagam is. Emlékeztetőül: a padlónál nem eshetsz lejjebb. Ha elfogynak az érvek (amik mellesleg soha nem voltak igazán), még értelmetlenebb hanta jön?

Amúgy meg attól, mert valamilyen elmélet mögött egy szuper komplex, meg tökéletes matematikai felépítmény van, még nem biztos, hogy igaz is. (pl anno Ptolemaiosz világképe).

Ez igaz, ezért ha nem vennéd észre, bőségesen hivatkozom az empírikus ismeretekre. Nem az én bajom, hogy nem tudod összerakni a képet. Vagy nem is akarod (ó, kogintív disszonancia), mert félsz, hogy akkor a király meztelen lesz, vagy meghaladja a felfogóképességedet (és neked is áldozunk egyet, Arrogancia Istennője).

Viszont a korrekt matematikai megfogalmazás segít abban, hogy az állítások egyértelműek legyenek, a logikai ellentmondásoktól megszabaduljunk, és egyértelmű kijelentéseket tudjunk tenni, amiket a kísérletiek ellenőrizni tudnak. Sose mondtam, hogy a matek szerepe ennél több lenne, én nem vallom a Galilei-féle " a természet könyve a matematika nyelvén" van megírva elvet.
Előzmény: NEXUS7 (102)