NEXUS7 Creative Commons License 2004.12.31 0 0 101
"Hát... lelked rajta. Elárulom, megpróbálták, kiszámolták, nem jött be. Néha még mindig próbálkoznak hasonló ötletekkel."

Az ártányok, nem igaz!!!!!?;)
De, az emberek már csak ilyenek! A gőzgéppel is évszázadokig elmolyoltak, néhányuknak a szent inkvizíció (ami szerintem sem tévesztendő össze, a jelenkori tudományos intézményrendszerrel;)))) testközeli bemutatót tartott a tűz "valós" természetéről, minek által azok átadták állandóan kutakodó lelküket a termetőnek.

De az Isenért, a végén csak összejött!;)


" Paranoiás egy világképed van, elmeorvosnak lenne érdemes foglalkoznia azzal, miért hiszed azt, hogy a tudósok csaló banda, akik eltitkolják az igazságot stb. Ezerszer lejárt lemez, nem fogok veled újra foglalkozni, nem vagyok pszichiáter és műkedvelőként sem kívánom ezt a nemes szakmát űzni."


Nem tudom miből gondolod, hogy paranoiás a világképem?;(

Szerintem viszont ha nem is realista, de lagalább "humanista", olyan értelemben, hogy számításba veszem az emberi gyengeséget mint tényezőt.

Akkor lenne paranoiás, ha minden mögött állandoóan tudatos rosszindulatot sejtenék. Szerintem az esetek 90%-ában erről szó sincs.

Pl vegyük a te esetedet. Asszem mondhatjuk, hogy nem szimpatizálsz az olyan elméletekkel, ahol valaki a ZPE-nek/ vákuumnak/ stb kissé ezoterikus dolgoknak az általad még elfogadható mértéknél nagyobb jelentőséget tulajdonít.

Ez sajnos az esetedben is egyéni vélemény, és ezt neked is be kell látnod, mert ezeknek a dolgoknak a NEMLÉTÉT sokkal nehezebb, ha nem épp lehetetlen lenne bizonyítani. Lehet hogy az "ezoterikusok" nem tudják bizonyítani igazukat, de te sem azt hogy nincs a világegyetemnek egy eldugodt szeglete, ahol ezek a dolgok megfoghatóan léteznek.

Szóval ez nem igazán tiszta helyzet, és ez még jó pár ezer évig az is marad. Ebben az esetben pedig csak vélemények lehetnek.

Nos, ha jön egy doktorandusz a tanszékedre, aki egy számodra meglehetősen bizarr szemszögből próbálja a dolgokat vizsgálnni, akkor gondolom megpróbálod meggyőzni arról, hogy ha nem is helytelen, de legalább is felesleges erőfeszítés lenne a doktoriját így elszúrnia.

És, szerintem nem is kell több!!!!

Te sem vagy rosszidulatú, az ifjú palánta sem akar keresztes hadjáratot folytatni a szent zépée ügyében, amiért esetleg valaki bűntetné. Az eredmény még is az, hogy a dolgokat egy emberrel kevesebb vizsgálja ebből a szemszögből. És ennyi.

Szerintem sincs itt semmi globális konspiráció vagy boszorkányüldözés. Csak gondolom te sem fogsz 5-öst írni a dolgozatára!

Előzmény: Törölt nick (95)