Manócska01 Creative Commons License 2004.12.30 0 0 12


F E L H Í V Á S !!! 
(Ha lehet, minél több embernek küldd át!!)


Kutyatulajdonosok figyelem!


A petárdáktól megriadva minden évben kutyák százai szaladnak világgá szilveszterkor. Kérjük, különösen vigyázzanak kedvencükre, hiszen az elveszett állatok nagy része sosem kerül elő - elpusztulnak, megfagynak, elüti őket az autó, lelövik a vadászok, befogják a sintérek.
Ezért azt javasoljuk, hogy a kutyusokat december 31-én és január 1-én kizárólag pórázon sétáltassák, egyébként tartsák őket biztonságos, zárt helyen!

Ebben az időszakban célszerű nyakörvet adni azokra a kutyákra is, akik általában ezt nem szeretik; a nyakörvön minden esetben legyen vízhatlan biléta a gazdi nevével, címével, telefonszámával.
A különösen ijedős ebeknek előre szerezzenek be nyugtatót (pl. Sedalin paszta) állatorvosuktól. Ha mégis elveszett a kutyus, Budapest területén feltétlenül keressék fel személyesen a Fővárosi Közterület-felügyelet Állategészségügyi (Ebrendészeti) Telepét (1097 Budapest, Illatos út 23/A. ), vidéken pedig érdeklődjenek az önkormányzattal szerződésben álló ebbefogónál/gyepmesteri telepen!

A gyepmesteri telepeken a zsúfoltság miatt ebben az időszakban gyakran kényszerülnek altatásra, ezért akár egy másik kutya életét is megmentheti, ha elkóborolt kedvencünknek nem kell felszabadítani egy kennelt!





Elveszett-talált kutyák:   www.illatosut.hu vagy http://www.zoldmagazin.com/kutyak.xls


Bejelentés: jzsuzsa@minimenhely.hu vagy 70/6350780 (csak sms-ben!)