CSerfa Creative Commons License 2004.12.29 0 0 318

Kedves fradilaci!

Nem szoktak diadalt venni fórumtársak (a rendesek) a másik társon. Nem is fogsz ilyen meggyőzést látni. De én vagy 7 éve fórumkodom, és sok fórumtársunk meggyőződését láttam változni, némelyikét alapvetően.

Nem attól, hogy a másik társ győzi meg.

Legfeljebb a maga tanúságával, véleményével segít egy kicsit. De van változás.

Emellett ha nem is meggyőzés, de tanulhat az ember, egyetérthet olyasmivel, amit addig sejtett ugyan, de ki nem mondott. Ébredhet benne a másik társ írása nyomán meggyőződés, ha nem is mondaná, hogy a másik meggyőzte volna (mert a meggyőzés valamiféle győzelem, míg a meggyőződés alakulása a hit fejlődése, nem ugyanaz a két dolog ez értelemben).

Én is tanulok más fórumtárstól, mások is tanulnak, csak az évek óta változatlan hgysek nem tanulnak (különben miképpen maradhatnak hgysek?), meg azok, akik ragaszkodnak saját hülyeségeikhez.

Bizony, a valóban kereső embereken jól megfigyelhetsz változásokat (láss erről egy most menő topicot, a Hagiost, én pl. eredetileg Istentől való embernek, sőt, tanítónak véltem Hagint, de mára Isten ellen tanítónak tartom).

Sok ember meg lényegesen, egészen elváltozott, többen jutottak élő hitre fórumtársaink közül. És sokan hálákat is adnak ilyesmikért, amik e fórumon is mennek.

CSerfa

Előzmény: fradilaci (310)