birefi Creative Commons License 2004.12.29 0 0 265

Kérdésed elsőre pofonegyszerű. A vámpír teste örökélete alatt igyexik teljesen megtartani a halálakori (pontosabban születési :) ) állapotot.

Persze ez alól vannak kivételek, de ezek nagyon ritkák. Mert pl. mi van, ha egy átvágott torkú, vagy szív sérült emberről van szó? Ha vki oly őrült, hogy ebből próbálna vampot összehozni és vmi csoda folytán sikerülne neki, akkor ezen sebek valószínűleg nem maradnának meg, de nyomuk lenne. 

A sebek kérdése amúgyis érdekes, mert ugye elvben megmaradnak. Bár valszeg nem vérző sebek, hanem csúnya hegek formájában.

 

Hosszú idő elteltével (emberöltők), azért változnak a vámpírok is. Bőrük egyre fehérebb lesz (kivéve az assemite-okét, ami megsötétedik). No és persze vér felhasználásával képesebbek emberibbnek látszani (lényegében vérrel telitik amúgy halott bőrüket).

 

Konkrét kérdésedre:

Igen olyan marad. Ugyanis halála pillanatában a bőre és haja különböző hatások miatt lesült és szőke, tehát ilyen marad öröklétére. Azonban ha mondjuk olyan festék volt rajta ami testével nem lépett kapcsolatba (pl. sima festék, ami csak a felületre hatott, de nem ivódott bele), akkor azt persze bármikor lemoshatja.

Véleményem szerint a henna pl. megmarad, de a dauer pl. lemosható. 

De fordulj az ilyenjellegű további részletekbe nyúló kérdésekkel kórboncnokhoz. :)))

Az elv gondolom világos.   

Előzmény: Leclerc (264)