NagyonI Creative Commons License 2004.12.29 0 0 471

Jó ebédet!!

 

Nálunk pörkölt lesz nokedlivel. Csak a nokedli friss, a pörköltet a mélyhűtőből vettem ki, a múlt héten csináltuk meg.Férj isteni hagymavágó, és szereti csinálni!!

 

Szeret diót törni és pucolni. A köv. képpen csinálja: megtör 1  azaz egy szem diót, azt megpucolja, majd így megy egészen tízig. Akkor letesz 1 azaz egy db használt   gyufát a hokkedlira, amin töri a diót. Ha tíz azaz 10 használt gyufa összejön, akkor beváltja egy azaz 1 db nagy gyufaszálra . Amikor aznap befejezi, mindig tudja, hogy 250 esetleg 310 db diót tört meg. Csak tizesre végződhet, vagy százasra...

 

Mákdarálás: számolja, hány tekerés a kiszabott adag... mindig tudjuk, hány db. borsó van- persze csak ha friss a borsó a borsólevesben. Ettől is megőrülök.

 

A karácsonyi szentestei menü nálunk nagy hagyomány- apukám 98 éves lenne, s ő mindig azt mondta, amióta ő emlékszik karácsonyra, szenteste mindig az volt, ami volt (ld. valamelyik hsz-mban, de nem is érdekes). Sajnos a gyerekeim csak részben viszik tovább. Messzilány csinált káposztalevest, Fijú csak epedezik utána, Ittlány meg jön és eszik....De azt mondja azt majd ha már én nem...... akkot ő fog csinálni.

De halat nem.....

 

És most éneklek nektek egyet:

 

Egyetek, nőjön meg a begyetek.... ez volt a jó ebédhez szól a nóta....