uzsgyiremot Creative Commons License 2004.12.27 0 0 92

 

Még valami.

 

Szerepelt már a téma, csak aztán elsikkadt... Nem volna hasznos közösen összedobni a pénzt és venni egy iparos mozdonyt?

 

Pont most vagyunk abban az időszakban, amikor könnyen beszerezhetők, és a német példából kiindulva bérbeadhatók esetleg egy újonnan megalakuloó vasúttársaságnak, vagy valamelyik gyárnak. Kint sok, a DB által egyesületeknek ajándékozott mozdony dolgozik és hoz hasznot tulajdonosainak a vasútreform után. Persze most már a DB is inkább fizet mozdonyai szétvágásáért, minthogy eladja őket és így a konkurrenciához kerüljenek.

 

A Mittelweserbahn pl fölvásárolt pár ipari Köf mozdonyt, ezek a mi A21-eseinkkel vannak egy súlycsoportban. Egy részüket bérbe adja ipartelepeknek, újonnan épült privát mozdonyszínekbe belső használatra, stb. Ez a cég is vasútbarátokból alakult egyébként, mostanra jelentős flottával rendelkeznek. Adtak bérbe mozdonyokat vasúti pályaépítéshez, ma már konténervonatoznak a bérelt Taurusukkal D és A között. A kis Köf-jeikkel arra is vállalkoznak, hogy ha egy gyárban tönkre megy az ipari mozdony, és időbe telik megyszerelni, akkor ők közúton egy napon belül odavisznek kellő számú mozdonyt.

Ez mondjuk extra eset, csak az ötletért írtam meg.De kis hazánkban mit látunk? A pályaépítéseken nosztalgiás Nohabokat koptatnak anyagvonatokkal, amire egy Dácsia is jó volna.

 

Gondolkodtam azon is, hogy belevágok egyedül, de talán nem vagyok elég bátor hozzá. Pedig jó lenne, már csak a mozdonymentés, felújítás megérné, hogy mondjuk százezer forintot erre áldozzak.

 

Magyarországon kevesen foglalkoznak az iparos gépekkel, bár a piac is kicsi.

Név és helyszín említése nélkül: 300 ezer forintért vásárolt meg egy A21-est egy vasúttal foglalkozó szakember, és idényenként 50 ezer forintért adja bérbe gy gabonaraktárnak mozgatni a gabonaszállító kocsikat.

 

Érdekes volna pl a Magyar Kábel Művek A21-ese, az Éptek Gokartja, vagy a fehérvári Ikarus Dácsiája...

 

Érdekel valakit a dolog?

 

H B