Amet Creative Commons License 2004.12.27 0 0 595

Kedves Estál!

Pál azt mondta: " Mert mit mondjak? csakhogy minden módon, akár színből, akár

szívből, a Krisztus prédikáltatik: és én ennek örülök, sőt örülni is fogok.(Fil

1,18)" A reklámszakma alaptana, hogy minden ami felhívja a figyelmet (tehát, még az ellenreklám is) később megérve meghozza a vásárlót.

Az Úr ismeri ezt a fogást amit láthatunk abból is, hogy az Ő Igéjét néha az ellenségei szájából hozta elő: "Egy pedig ő közülök, Kajafás, a ki főpap vala abban az esztendőben, monda nékik: Ti semmit sem tudtok.  Meg sem gondoljátok, hogy jobb nékünk, hogy egy ember haljon meg a népért, és az egész nép el ne vesszen. Ezt pedig nem magától mondta: hanem mivelhogy abban az esztendőben főpap vala, jövendőt monda, hogy Jézus meg fog halni a népért; És nemcsak a népért, hanem azért is, hogy az Istennek elszéledt gyermekeit egybegyűjtse.(Jn 11,5)"...Így lesz az én beszédem, a mely számból kimegy, nem tér hozzám üresen, hanem megcselekszi, a mit akarok, és szerencsés lesz ott, a hová küldöttem (Ézs 55,11 ).

Gyerek koromban a karácsonyfa alatt állva, halgattam Jézus csodálatos születésének történeteit. Később befogadtam a szivembe, majd még később amikor a Keresztények között lábrakapott hamisságokat kezdtem felismerni, hadat indítottam a Karácsony megünneplése ellen, mint olyan ünnep ellen, amit nem rendelt az Úr, és pogány eredete is nyilvánvaló. Már év tizedek óta nem ünneplem, de tegnap előtt volt egy álmom, ami szöget ütött a fejembe. Gondolkozva rajta, megértettem a fenyőfa titkát. Ezt le is írtam a "A fenyőfa"topic 13. hozzászólásában, ezért itt most nem.

Az ember hamar pálcát tör, mert nem érti Isten Útjait. Ma azt mondják, hogy higyj,

és majd megismered Istent. Tehát a hitet előre teszik, és utána a megismerést.
Az első egyházában Istennek amit Ádámnak hívtak fordítva volt. Istent egyből

felismerték/látták a teremtett dolgaiból, ezért hittek, és a hitről beszélni sem

kellett, mert természetes, és magától adódó volt. Istennek nem csak a betű az

Igéje, hanem minden amit alkotott. Mindent értelemmel szerzett, és ezért ezek

szellemi dolgok képei, amire az írott Igét is alapozta. "Ádám" értette a teremtett

dolgokban elrejtett szimbólumokat, ezekből gondolkozott, és ezekből beszélt. Ahogy

idővel minden megöregszik, és megromlik, úgy az után következő egyházak/Ádám fiai is fokozatosan meszebb kerültek Istentől a teljes megromlásig. Ezzel ez a fajta

egyháztípus megszűnt.

Az Új egyház, amit Nóénak hívunk, átmentette az előző egyházból a  jó szellemi maradványokat, amiket tiszta állatokként irtak le. Ez az egyház már a hitből való megismerést hirdette, ami napjainkban is van. Ismerte még a megfelelések, vagy szimbólumok jelentését, de már nem azokból gondolkozott. Udvaraiba, házaiban, szobrokat készített, hogy emlékeztessék ezek a belső jelentésekre amikor rájuk tekintenek. Írásaikban is alkalmazták ezeket (hieroglifák). Idővel ez az egyház is romlásnak indult, amelynek vége a bállványimádásba torkolott. Ekkorra már teljesen elfelejtették a belső jelentéseket, a szobrokat istenként imádták, és a hieroglifák értelme is megváltozott.

Ez után következett az Izráelita vallás, amelynek vége a köztük megjelent Isten megfeszítésével zárult.

Utána ívelt fel a keresztény vallás, aminek vége a többistenhit (szentháromság) bevezetésével - ami nem más mint az értelem megkavarásával elért burkolt istentagadás (hiszem hogy három, mondom hogy egy=O) - érkezett el.

Dániel próféta négy fenevad képében mutatja a négy egyház bukását, amit a jelenések egy sárkányba tömörítve mutat. Hogy íze legyen az ételnek, és

értékelhető legyen meg kell sózni. Ezért a Dániel fenevadjainak ideig óráig való

élet adatott, vagyis az érthetőség miatt láthatjuk még a földön ezek vegetáló

maradványait.

Ugyan erről ír Ezékiel, amikor pocsolyákról ír amelyek megmaradnak, nem győgyulnak meg és só helyei lesznek, mert az élet vizét nem engedték be! "Mocsarai és tócsái pedig nem gyógyulnak meg, só helyei lesznek.(Ez 47,11)."

Ezt a kis kitérőt azért kellett elmondani, hogy az Úr eljövetelének, más szóval Új

egyházának, ami a fenti négy után következik lelki táplálása azok győztes mennyei

részeiből történik. Ezért a megfelelések ismerete újból eljön, és feltárulnak az

Ige belső jelentései. Ezt már nem lehet megrontani: "És azoknak a királyoknak

idejében támaszt az egek Istene birodalmat, mely soha örökké meg nem romol, és ez a birodalom más népre nem száll át hanem szétzúzza és elrontja mindazokat a

birodalmakat, maga pedig megáll örökké.(Dn 2,44)"

Az Igében az áll, hogy ha valaki az Úrért tart meg egy napot, vagy az Úrért nem

tart meg, ne kárhoztassuk. Az Úr azt vezeti. A fenyőfáról előttem kiderült, hogy az

Úr népét, és ezzel együtt magát az Urat ábrázolja. Ha kerülő uton is de jót munkál.

Üdv: Amet

Előzmény: Estal (588)