Janek 412 Creative Commons License 2004.12.26 0 0 25874

Én úgy tudom,hogy az E96 os csak a homlokfalában különbözik a 396 tól,nem tudom miért kapott külön tipusszámot.Viszont az E95 express szerintem 'megérdelelne' egy új tipusszámot,lehetne mondjuk E50 is.

 

A Panorama toursnak tényleg van egy karambolt átélt busza,de az tudtommal valamelyik E98 as(ha több van).Eredetileg is a  Panoramáé volt,aztán eladta talán magán kézbe,majd Debrecen mellet karambolozott egy teherautóval,összetört,aztán a roncs buszt visszavásárolta a Panorama,megcsinálta,és még ma is használja.Azis lehet,hogy nem E98 hanem ez a E396.Ennek majd megpróbálok utána járni.

 

Érdekes a Magyarbuszokon található egy nagyonszép E96 os is,ami ránézésre 396,mégis azt írja,hogy E96.42(Volvó alvázas,sok lámpája van).Most nem működik az oldal,de biztos tudjátok melyik képre gondolok.Úgy emlékszem,a háttérképek között is megvolt.

 

De van a buszok.fw.hu -n is,sőt ott írnak is róla:

 

"Az Ikarus E96 skandináv exporta készült turista autóbusz Ikarus 396 felépítménnyel és az "E" sorozatra jellemző homlokfallal. Több altípusa is volt, pl. E96.42. Magyarországon nincs e típusból példány."

 

Érdekes,e szerint nincs magyarországon ilyen példány.Akkor lehet,hogy ez valami átépített busz,ahogy mondtátok is.Nem tudom... Dehát mindegy,szép busz,jó busz,Ikarus busz:)

 

Elnézést,hogy ilyen apróságból indítottam ilyen vitát.