NEXUS7 Creative Commons License 2004.12.25 0 0 624
Látom azért dícséretesen közelednek az álláspontok hatásfok ügyben.

Már csak egy két apró megjegyzésem van, amellett hogy 100%-ig egyetértek veled.

Általános iskolai tanulmányaimra visszaemlékezve sokféle hatásfok van, de általában a munkából és nem az energiából számítjuk. De a kedvedért vegyünk egységni időtartamot és számoljunk energiával.
Nos, itt az általad leírt műveletet is megfordítanám, mert így a hagyományos szerkentyűk mindegyike 1 (100%) fölötti értéket produkál, a kedvenceink, az örökmozgók meg 1 (100%) alattit. Tehát helyesen M ki/M be, vagy ha úgy tetszik E ki/E be.
Ja nullával nem illik osztani. Ezért is írtam: az álló, vagy éppen be nem induló motort. Bár helyesebb lett volna: álló, értsd!!!! be nem induló motort. Ebben az esetben már van befektetett munka amivel oszthatunk. (de mivel a kimenő munka akkor is 0 de legalább is szinte semmi, az eredmény télleg 0 lesz)

Na igen, hogy mire használom ezt a berendezést?
Hát ez az, ezt akarom én is kérdezni!!!!!!!!!!!;)))
Ha áll egy berendezés, mert nem rakok bele katalizátort, hogy a fő folyamatot gyorsítsam, arra hívatkozva, hogy a katalizátor viszont a folymatból kinyerhető energiát csökkenti, akkor mire is jó az egész?
Ha van elég kinyerhető energia és a katalizátorral még mindíg marad elég, akkor nem hiszem hogy bármilyen természeti, illetve büntetőjogi, vagy akármilyen törvényt sértene a használata!!!
Azért azon is érdemes elgondolkodni, hogy ha leszámítjuk az energiahordozóban tárolt energiát és csak a berendezés műkődéshez szükséges illetve a berendezés által leadott munkát hasonlítjuk össze, akkor ez minden mai motor esetében is szükségszerűen 1 fölött van, kölünben ugye nem működne;)))
Ez így lesz akkor is ha benzin helyett atomot vagy ZPE-t vagy AF-et (angyalfing) használunk.

Bocs ha túlspiráztam az okoska szerepét, de amellett hogy jólesett a májamnak, azt is figyelembe kell venni, hogy esetleg más is olvassa a fórumot. Bejön és azt látja hogy télleg csak egymás hülyeségét ragozzuk.

"A hidegfúzió éppen annnyit bizonyított, mint az örökmozgó.... vizsgálgatni lehet. Értelme nem sok..."
Én meg úgy tom' te azért vizsgáltál már néhány "örökmozgót". Akkor viszont mi bajod a "hidegfúzióval"?

És az argonos plazmás kütyüből melyiket használod a Papp József félét?
Van valami extra infód, esetleg, amit megszeretnél osztani? Ne harapófogóval kelljen már mindent kihúzni belőled!;)

Amúgy, én se a jövő héten tervezem a beüzemelést, egyelőre csak kulminálódnak a dolgok. Úgy értem gyűjtöm az infót, megpróbálom behatárolni mi az amit mi is megtudunk csinálni, de mi az amihez már mások segítsége kellene. Én sem akarok lesre futni, összebarkácsolok valamit, örülök neki, mint majom a farkának, aztán kiderül, hogy még sem annyai az az annyi.


Előzmény: JFEry (622)