pszori Creative Commons License 2004.12.20 0 0 306
Kedves Henci!

Először is az orvosokról: Én három éve, amikor az első tünetek jelentkeztek, mentem el bőrgyógyászhoz (jelzem ez 3 bőrgyógyászt takar, mert az újpesti bőrgyógyászatra jártam), és kb 8 fajta gombásodás elleni krémet, két fajta gyógyszert (ebből az egyik 4 ezer forint volt és ha jól emlékszem 6 szem volt benne!) próbáltak ki rajtam, majd mikor a fejemen is megjelent, akkor vetette fel először az egyik, hogy ez lehet hogy pszoriázis. Akkor kérdezte meg először hogy esetleg volt -e már a családban valakinek. Vagyis nekem fél év alatt jöttek rá a bőrgyógyászok (kb 10x voltam náluk), hogy mi az ábra. No és persze csak kénes sampont és hidratálót volt képes felírni.
Ezután mentem el az alapítvány doktornőjéhez, aki folytatta a próbálgatást, persze alkalmanként 1000 ft-ért.

Másodszor a gyógymódokról, szerekről: Azt mindannyian tudjuk, hogy jelenleg a betegség nem gyógyítható, viszont sok esetben visszaszorítható azaz tünetmentessé tehető. Nekem két ismerősöm is van akinek valamelyik szer bevált és azok használatával most tünetmentes. Az egyiknek a Michaels segített a másiknak a Christal holt tengeri iszap. Én azt gondolom, hogy mint ahogyan a kiváltó ok lehet más és más az egyes betegeknél, úgy az egyes gyógyszerek, gyógymódok hatása valakinek használ valakinek nem. Ezért csinálja az alapítvány doktornője is azt, hogy próbálgatatja rajtad a szereket, kenyőcsöket. (Megjegyzem, ő csak a végső esetben nyúl a szteroidokhoz, és akkor is csak rövid időre engedi használni, mert szerinte veszélyesek (a májat kezdik ki)).
Egyszóval jómagam is ezt teszem próbálgatom a samponokat remélve hogy egyik majd használni fog (A lábamról a Michaels kenőcs eltűnette a foltokat...).

Harmadszor "Azon az oldalon nyomják a Michaelt": Sajnos ebből az látszik, hogy csak felületesen vizsgáltad meg az oldalt. Mint ahogyan a hozzászólásokat is felületesen olvasod...
A portál célja hogy minden információt meg tudjon adni a betegségekben szenvedőknek. Köztük azt is hogy milyen gyógymódok és szerek állnak a rendelkezésünkre. Emmelett én azt is szeretném, hogy ha valakinek valami bevált, használt akkor az kerüljön fel az oldalra, hogy mások is esetleg kipróbálhassák.
Az oldal jelenleg kezdeti stádiumban van, mert hát szabadidőmben töltögetem fel. Ezért arra kérlek, hogy vagy jót vagy semmit az oldalról.

Köszönöm. M.

pszori.atw.hu - szerkesszétek ti is az oldalt.
Előzmény: henci2 (304)