Lalil Creative Commons License 2004.12.18 0 0 257

Néhány szó az általatok említett klánokról (vagy a Samediket nem kellett volna?! mind1 ...érdekesség)

 

Salubri

Ez a széles körben gyűlölt vérvonal sokkal több ellenséget mondhat magáénak, mint amennyit megérdemelne. Egyszerre mindig csak hét Salubri létezhet; új gyermeket csak akkor ölelhetnek, ha már elérték a Golcondát. Ekkor úgy fejezik be létüket, hogy összes vérüket átadják annak az egyénnek, akit utódjuknak kiszemeltek. Szinte semelyikük sem él néhány évszázadnál tovább, mivel a Salubrik a vámpíri létet pusztán haldoklásnak tekintik. Ezek a vámpírok különösebb nehézség nélkül elvegyülhetnek az emberek között - amíg valaki észre nem veszi a harmadik szemüket.
A többi klán a legrosszabb fajta gyilkosoknak és diabolistáknak tekintik a Salubrikat. Számos Herceg vált ismertté arról, hogy Vérvadászatot rendelt el a legcsekélyebb sugallatra is, mely arra utalt, hogy esetleg egy Salubri tartózkodhat a birtokukon; leginkább a Tremerekről közismert, hogy gyűlölik őket. Ezen gyűlölet oka a Salubrik - akik egykor még kisebb klán voltak - legendáinak mélységeiben található. Saulot, ezen klán alapítója állítólag az első Vértestvér volt, aki elérte a Golcondát. tényként kezelik azt, hogy amikor visszatért ázsiai utazásaiból, egy harmadik szem nyílt fel a homlokán, olyan eszközhöz juttatva őt, amelyekkel egyetlen más Vértestvér se rendelkezett soha azelőtt.
A következő néhány évezred során Saulot híresztelései a Golcondáról átjárták a Vértestvérek társadalmát. Úgy hiszik, hogy köze volt Karthágó fejlődéséhez és az Inkonnu megalapításához, bár ő maga nem csatlakozott e magasztos csoportosuláshoz. Ezen idők során Saulot igen kevés Vértestvért ölelt meg, de azon kevesek, akiket igen, követték őt a megváltás útján. Állítólag Caligula uralma alatt hozott létre utoljára vámpírt, aztán eltávolította magát mind a Vértestvérek, mind a halandók világából. ezen önkéntes száműzetése a középkorig tartott, amikor egy mágustársulat megtalálta őt torporban fekve. A Salubrik állítják, hogy maga a rend alapítója kutatta fel az ősatyát és mélyesztette fogait annak nyakába. Állítják továbbá azt is, hogy alapítójuk nem állt ellen. Ezután a rend módszeresen felkutatta a többi Salubri származásút és megölte őket. Bár nem mindet. Az idősebbeket könnyen megölték, de azok, akiket Saulot aztán teremtett, hogy elérte a Golcondát, valamiképp ellenállónak bizonyultak a rend varázslataival szemben. Így a rend megtett mindent ami a hatalmában állt, hogy a világot a Salubrik ellen fordítsa; vadásszák őket, terrorizálják őket. Nem használhatják gyógyító erejüket anélkül, hogy ne félnének attól, hogy felfedezik és legyilkolják őket.
Ennek ellenére az egyetlen hatalom, ami képes megölni a legtöbb Salubrit, az ők maguk. Ha egy Salubri utódot nevel, nagy gondot fordít gyermeke kitanítására a származásáról, annak velejáróiról és hogy védjék meg magukat. Továbbá előkészíti az újszülött Golconda felé vezető útját, végül pedig öngyilkosságot követ el azáltal, hogy gyermekével megitatja az összes vérét.
A Salubrik úgy hiszik, hogy a vámpíri lét gyötrelem a léleknek és megfosztja a béke reményétől egészen addig, míg el nem éri a Golcondát. Sőt, úgy vélik, hogy mindenki, Vértestvér és halandó egyaránt, aki a Golconda elérése előtt hal meg, annak lelke örökké a világ rabja marad, szabadon megidézhető és irányítható lesz. A Salubrik kötelességüknek tartják, hogy hitüket másoknak is megtanítsák, és nagy erőt fektetnek a "tényállás" másoknak történő elmagyarázásába. Mivel nem is tudják elleplezni, hogy kívánhat magának bárki egy örök fájdalomból álló életet, nem tudják elképzelni, hogy más vámpírok ne hallgassanak a szavaikra. Talán ez is egy ok, amiért annyira nem kedvelik őket. ezek a Vértestvérek könnyebbnek találják a Golcondához vezető utat, mint a többiek, de még nekik sem automatikus a dolog. Salubri Atyák gyakran rejtenek el nyomravezető utalásokat könyvekben, emberekben és helyeken, amit aztán gyermekük megtalál majd. Amit egy Salubri eléri a Golcondát, sok tekintetben egyszerűbbnek találja az életet. Amellett, hogy kikerülnek a Fenevad karmai közül, a Golconda nyitottabbá teszi őket a Diszciplínák felé. Ahelyett, hogy csökkenteniük kéne generációjukat, ötödiknél magasabb szintű Diszciplínák elsajátításához, egy Golcondát elért vámpír pusztán csak tapasztalat elköltésével is tanulhat új erőket. így az Atyaságra felkészült Salubrik a Jelenés jóserőit használva meghatározzák gyermekük sorsát és segítenek nekik a Golcondához vezető út megtalálásában.

Gúnynév: Küklopszok

Megjelenés: Mindenféle ember szóba jöhet, mint potenciális Salubri. Gyerekek, öregek, tinik és középkorú nők egyaránt lettek már kiválasztva. Ölelésük után elkezdik kifejleszteni a klán harmadik szemét. nem mindig észrevehető (ha be van csukva, csak kis karcolásnak tűnik a szem vonala), de használat közben rendkívül feltűnő.

Menedék: Bárhol, de általában távol más Vértestvérektől és halandók által védve.

Háttér: A Salubrik csak azokat Ölelik, akik akikről bebizonyosodott, hogy az Emberiesség legmagasabb fokán állnak. gyógyítók, szent férfiak és nők, igaz emberbarátok egyaránt váltak már a Salubrik kiválasztottjaivá.

Karakterszerkesztés: A Salubrik szinte bármilyen koncepcióval rendelkezhetnek, bár rendkívül ritka köztük a bűnöző vagy katona. Szinte mind Gondolkodó természetűek, de bármilyen Viselkedésük lehet. Általában a Mentális Tulajdonságok és Mentális Jellemzők az elsődlegesek, bár nem mindig. Minden Salubrinak öt pontot kell tennie a Generáció Háttérre, hogy jelképezzék Atyjuk értük hozott áldozatát; táplálkozási problémák miatt (ld. Gyengeségek) sokuk rendelkezik Nyájjal vagy hűséges követőkkel.

Klándiszciplínák: Jelenés, Szívósság, Bűbáj

Gyengeségek: Ha egy Salubri olyasvalakiből iszik, aki ellenáll a Csóknak, egy Egészség Szintet veszít minden kiivott vérpont után. ezen sérülés rendesen gyógyítandó (vérrel). A vámpírnak tudnia kell, hogy a célpont nyugodt és nem áll ellen, hogy elkerülhesse a sérülést.
Ez az, amiért ezen vérvonal legtöbb tagja Casanova vagy Álommanó. továbbá a karakternek folyamatosan a Golconda felé kell haladnia; mindennemű eltévelyedés erről az útról szélsőséges körülményekhez fog vezetni (mint az Akaraterő visszanyerésére való képtelenség). Amikor pedig végre elérik a Golcondát, létüknek be kell fejeződnie, amint készen áll az örökös.

Szervezet: Ez a vérvonal nem rendelkezik szervezettel; tagjai közt alig van valamiféle kapcsolattartás, bár mindig megtesznek minden hatalmukban állót, hogy segítsenek vérvonaluk többi tagjának. Ez a fantasztikus klánhűség is egy ok, amiért a Tremerek nem tettek többet e klán eltörléséért, mivel túl magas lett volna az ár. Minden Salubri nyolcadik generációs és általánosan elterjedtnek számít az a nézet, hogy az öregebbeket évekkel ezelőtt elpusztították. Viszont rendszeresen felröppennek olyan szóbeszédek, hogy egyik vagy másik öreget látták valamilyen távoli helyen...

Vérvonal Presztízs szerzése: Általában nem töltenek elég időt egymással ahhoz, hogy a Presztízs fontos legyen számukra. Ha igen, akkor is teljesen attól függ, milyen messzire jutott már valaki a Golconda felé vezető úton. Ha valaki már elérte azt az állapotot, további léte teljesen értelmét veszti és bár a vérvonal többi tagja mindent meg fog tenni érte, arra számítanak, hogy rövidesen feláldozza magát.

Idézet: "Semmit sem lehet a lélek szabadságánál fontosabban tekinteni. Nem csak a te lelkedé és az enyémé, de mindenki lelkéé a Földön. Ezért hát megpróbáltatásainkat és kínjainkat ajándékoknak kell tekintenünk, mivel a teljes szabadság lehetetlen a sorscsapásokon való felülkerekedés nélkül."

Samedi

A Samedi vérvonal lehet a Nosferatu egy leágazása, de a Giovanni eredet sem zárható ki. Akárhogy is, egyik klán sem vállalja értük a felelősséget. A samedi vérvonal csak pár évszázada létezik. először Olaszországban és a Karib-szigetek környékén tűntek fel. Csak nagyon kevesük ment át az USA-ba.
A Samedik könnyen felismerhetőek a testükről állandóan potyogó rothadó húsdarabkákrók és akik nem ismerik őket, gyakran zombiknak hiszik őket. Ez a vérvonal nem képvisel semmilyen hivatalos hovatartozási álláspontot: tagjaik ugyanúgy megtalálhatóak a Kamarillában, mint a Szabbatban. Azok, akik már harcoltak Samedikkel, ritkán felejtik el az élményt, mivel ez a vérvonal rendelkezik olyan erővel, ami képessé teszi őket arra, hogy más Vértestvéreket legalább ideiglenesen megfosszák halhatatlanságuktól. A Samediket általában túl undorítónak tartják ahhoz, hogy megengedjék nekik a további fennmaradást; egyedül az a tény menti meg a vérvonalat a Kamarilla általi kiirtástól, hogy erős szövetségesekkel rendelkeznek.
A Samedik jó bérgyilkosokként és testőrökként is ismertek és gyakran hajlandóak bárkinek a szolgálatába állni, aki meg tudja fizetni őket. A Nosferatuk és a Giovannik egyaránt szimpátiát éreznek ezen kifacsarodott Vértestvérek irányában és a legtöbb Samedi nem is hajlandó e két klán tagjait megtámadni, hacsak nem kapnak érte jelentős pénzösszeget.

Gúnynév: Hullák vagy Zombik

Megjelenés: A Samedik a bomlás előrehaladott állapotában lévő holttestek megjelenésével bírnak. A bőrük vékony és a legkisebb érintésre is undorítóan váladékozni kezd. Sok Samedi bőrszerű és kórosan sovány, összeaszott múmiákra emlékeztető. Szemük mindig mélyen besüllyed a fejükbe, ajkaik és ínyük visszahúzódik fogaikról. szinte minden Samedi elveszti orra nagy részét.

Menedék: Legtöbbjük a temetőkben vagy azok környékén szereti fenntartani menedékeit, rejtett alagutakat ásva a mauzóleumokba vagy a halottasház pinceszintje alatt.

Háttér: A Samedik csak nemrég jelentek meg, de az utóbbi 200 év során vérvonaluk tetemes mértékben kiterjedt. Ritkán társulnak és rendkívül ritkán van belőlük egynél több egy városban, még akár metropoliszban is. legtöbbjük halottkémként vagy temetkezési vállalkozóként dolgozott Ölelése előtt. Sokuk az öngyilkosság peremén volt, mielőtt Megölelték.

Karakterszerkesztés: a legtöbb Samedit már életében megfogta a halál és ez meg is látszik rajtuk Ölelésük után. mentális Jellemzők az elsődlegesek és az Ismereteik is kiemelt fontosságúak.

Diszciplínák: Nekromancia, Fátyol, A Halál Útja

Gyengeségek: Akár a Nosferatuk, a Samedik is undorító megjelenéssel bírnak és Megjelenésük nulla. Folyton érezni felőlük a bomlás szagát és bőrük különös állaga elég ahhoz, hogy a legerősebb alkatokat is visszataszítsa.

Szervezet: Nem úgy tűnik, mintha lenne valódi szervezetük. Azon ritka alkalmakkor, mikor két vagy több ilyen Vértestvér találkozik, jobbára csak pletykálnak egy kicsit, aztán újra elválnak az útjaik. Van egy kis csoportjuk, amelyik próbál változtatni ezen, de egyelőre nem történt semmilyen nagyobb változás. ugyanakkor viszont hallani híreszteléseket a temetőkben késő éjjel találkozgató kisebb Samedi csoportokról.

Idézet: "Annyira biztos vagy a halhatatlanságodban? Gyere ide; beszélgessünk el a halhatatlanság igazságairól... egyesüljünk egy halál-diskurzusban."

 

Amúgy most olvastam a számomra leghorrorisztikusabb klánról,  a Nagaraja-ról, a húsevőkről. Ha valakit érdekel ez a klán, jelezze, és bemásolom ide a jellemzésüket!

 

Remélem, Aszkéta, a honlap készítője - ahonnan a jellemzéseket szedtem - nem haragszik meg rám! Nagyon igényes, információgazdag oldalt készített! Itt a cím: http://w3.enternet.hu/kry/vampire/

Előzmény: qazw (98)