Hali!
rferi a CMT-nek úgy tudom hogy a magyarországi "kiemelt" vagy talán "fő" forgalmazója a Paliszander Kft a Méta u. környékén van, de érdemes kocsival menni oda, mert nincs közelben BKV...
Cím: Bp 1181 Besence u. 14.
2-903-666 ; vagy 2-901-995.
A vékony lapoknál azzal is tisztában kell lenni, hogy ezek hamarabb kopnak és könyebben "beéghetnek, mint a vastagabb társaik. Én még sosem problémáztam azon, hogy sok a 3.2 mm vágásvastagság...
El tudom képzelni, hogy ez fontos lehet, de nem hinném, hogy ez a hobbiszinthez kellhet... pl létjogosultsága ott lehet ahol tömegméretekben vágnak léceket, mivel ott már számottevő anyagmegtakarításokat lehet elérni egy ilyen "kis" méretcsökkenéssel.
Az az igazság, hogy ezen munkák miatt lett kifejlesztve.
Szépen egy tengelyre felfűznek vagy 6-10 lapot megfelelő távtartókkal, és szakmányban lehet gyártani a lécanyagot:)
GPF
Engem ez a *.pdf állomány egy dologról győz meg:)
Arról, hogy a cég marketingese felmérte a terepet, és megállapította, hogy mi az oka annak, hogy nem veszik tömegesen az asztalosok az anyagot. Gondolom a konklúziója az volt, hogy: túl drága...
Valahogy meg kell magyarázni azt, hogy "nem is...":)
Sok csúsztatás van a cikkben, egy szakember egyből látja ezt... De tudod az az érdekes, hogy ezt a cikket éppen szakembereknek írták... Szóval kicsit hülyíteni akarnak minket...Nálam nem jött be:)
Nem az anyagról írom ezt, hanem erről a nem is kicsit marketinges-dumáról amit a belinkeltél:)
"
Lakkokból a fajlagos anyagfelhaszná-
lás meglehetõsen magas, s mivel legink
ább csak szórással felhordhatók, a
használat során is óriási a veszteség. Ami
ténylegesen a felületen marad, az a
doboz tartalmának jó, ha negyede (az,
hogy a többi a dolgozó tüdejébe és a
légkörbe kerül, átfogóbban tekintve
szintén nemcsak környezetvédelmi és
egészségügyi probléma, hanem anyagi
jellegû is, de ezt csak késõbb és nem
közvetlenül kell megfizetni)."
Bocsesz mindenkitől akinek még nem írtam választ, de így karácsony előtt nagyon el vagyok mindig havazva... Majd behozom a két ünnep között!:)
A köszörüléshez meg csinálok képeket, és azzal illusztrálva leírom a véleményemet. Előljáróban annyit, hogy nem kell ehhez akkora faxni.. egy köszörűgép, és egy fenőkő ennyi az eszközigény.. a többi meg csak dajjer...:))