Törölt nick Creative Commons License 2004.12.17 0 0 39
1. Ezt soha senki sem állította. Keresd vissza a hozzászólásaim között, valahol leírtam, hogy mi is valójában a Big Bang néven ismert elmélet alapállítása. Ez egy ferdítés.

2. A szingularitásokról minden kisiskolás fizikus tudja, hogy azok a felhasznált modell érvényességének határát jelzik, vagyis hogy ott vagy részletesebb modellezésre van szükség (pl. lökéshullámok elméletében van ilyen), vagy pedig új ismeretekre (pl. a gravitációs szingularitások feloldásához kvantumgravitációra).

3. Az ún. "antigravitáció"-n gondolom a sötét energiát érted. Nos, az mindenhol ott van, nem a világ végén, hatása azonban csak nagy léptékben érvényesül (100-1000 Megaparsec nagyságrendben), kis méretekben elhanyagolható. Valahol már ezt is leírtam, számokkal illusztrálva, a hozzászólásaim között.

4. Csak az összes ismert kísérleti tény. MIndegyik a "c" nevű mennyiség állandó voltát mutatja. Ami egyébként csak vákuumban és a gravitációs hatások elhanyagolása mellett egyezik meg a fény sebességével.

5. A gravitáció nem erő. Az erőként történő leírás egymáshoz képest lassan mozgó testekre érvényes, ráadásul a testek közti távolságnak jóval nagyobbnak kell lennie, mint az ún. Schwarzschild sugaruknak.

6. Mi az, hogy a tér semmi? Szerinted a mi a tér? Az csak úgy ott van, mint egy színpad? Nem, az csak a testek közti viszonylatok rendszere. Csak méterrudakkal, órákkal stb., vagyis anyagi rendszerek segítségével mérhető ki. A tér nem az üres semmi.

7. A hő a magban végbemenő radioaktív bomlásokból származik. Az urán és hasonló izotópok felezési ideje több milliárd év, a Föld pedig mindössze 4.5 milliárd éves. A felszínt pedig a Nap is melegíti.

Ez pedig nem valamiféle "hivatalos verzió". Ezek a tények.

Úgy látom, újabb önjelölt fizikazsenit találtunk a személyedben, aki alapvető dolgokat bnem tud a fizikából, mégis tudja, hogy a sok százezer jól képzett fizikus hol cseszi el. Csak gratulálni tudok.

Téma letudva, Astrojan ignore on mindaddig, amíg vagy nem tanul eleget, vagy nem hajlandó leszállni a magas lóról.
Előzmény: Astrojan (37)