gépdoki Creative Commons License 2004.12.17 0 0 300
Tudtad?

Északeurópában - immár hetek óta - egy teljesen új kisgépfajta uralja a kerti gép piacot. Kisértetiesen hasonlít a már több száz éve ismert, és elismert berendezéshez: a zabhegyezőhöz azzal különbséggel, hogy az új gép nem a zabot, inkább a karácsonyfát igyekszik egyik végén kezelhető formában elvékonyítani.

Bizonyára sok honfitársam osztja velem ama véleményemet, hogy a
karácsonyfa az Ö tartójába helyezése nem sorolható a legkönnyebb megoldandó műszaki feladatok közé. Annál is inkább nem, hisz az utóbbi évek karácsonyfái - a tudományosan is megalapozott vélemények által is alátámaszthatóan - egyre vastagabb tőátmérővel rendelkeznek. Eme gigantikus méretek láttán többünkben az emberiséget meghazudtoló ösztönös kreativitást is próbára tevő megoldási algoritmusok fogannak meg, és mindez egy cél érdekében: törvényt alkotni arra, hogy a karácsonyfák tőátmérőjét igyekezzünk a karácsonyfatartók befogadóméretéhez igazítani.

Heurékaaaaaaaa! Méirt nem lehet a karácsonyfákat egyből a tartójával együtt értékesíteni? Tudom. Maximalista vagyok. Pedig több száz éve - minden évben - hímnemű honfitársaim milliói küzdenek meg évről-évre ezzel a férfiasságukat megkérdőjelező próbatétellel.

De ennek mától vége! Itt a karácsonyfahegyező kézi készülék! Csak egy mozdulat, és az előre beállított tartómérethez igazodóan karácsonyfánk renmdelkezésre áll!...

... Igen drágám! Már kelek! Tudod milyen jót álmodtam?