m61019andras
2004.12.16
|
|
0 0
29
|
Sziasztok! Sajnos úgy látom kevesen látogatják ezt a topicot, pedig jó lenne érdekes történeteket olvasni.
Az én vasútszeretetem még gyermekkoromból fakad. 1975 és 1979 között szüleimmel mindig Alsóörsön töltöttük a nyarat. Akkor még nagyon színes volt a paletta. Öcsémmel naphosszat kinnt ültünk a sínek mellett és vártuk kedvenc Nohabjainkat. De ugyanúgy örültünk ha meghallottuk a Szergejek jellegzetes mély kürtjét. Örültünk ha jött egy zöld vagy piros festésű Púpos és esténként vártuk a naponta egyszer vagy kétszer közlekedő Daciát két személykocsival. Evvel teltek el a nyaraink és ekkor lettem véglegesen szerelmes a vasútba. Azóta is fanatikusan ragaszkodok hozzá és gyűjtök mindent ami a vasúttal kapcsolatos.
Sajnos ebben az időben már megszüntették az Alsóörs Veszprém szakaszt és már a sínek sem voltak meg úgy emlékszem. Ha esetleg van fényképed róla vagy a Balatonfűzfői gyártelepi kiágazásról ( ami becsatlakozik 29-esbe ) és tudnál nekem küldeni egy másolatot róluk, azzal nagyon nagy örömet szereznél nekem.
Vasútbaráti üdvözlettel
András |
Előzmény: róna (25)
|
|