kábelbúvár Creative Commons License 2004.12.16 0 0 292

"Lehet, hogy helytállóak Kenedi megállapításai", vagyis a Dunagate ügyben elhíresült felvételek úgy készülhettek, hogy az Állambiztonsági Szolgálatok megtéveszthették a forgatócsoportot - mondta Horváth Balázs volt

belügyminiszter a Magyar Televízió Este műsorában.

 

Hozzátette: "Németh Miklós akkor miniszterelnök átadott egy listát Antall Józsefnek és Göncz Árpádnak". Horváth szerint a listán szereplő emberek nagy százalékának nem voltak meg az aktái. Horváth szerint ennek két oka lehetett: vagy megsemmisítették, vagy dezinformáció volt az egész.

 

"Tudok két olyan az elmúlt hét évben előkerült aktáról, amelyekről pontosan tudom, hogy amikor a Belügyminisztériumban dolgoztam, nem volt ott az a két akta, utólag kerültek elő" - mondta Horváth Balázs.

 

A volt belügyminiszter elmondta, hogy 89-ben az egyik szolgálatnál dolgozó ember szólt az MDF-nek, hogy nem csak a BM-ben, hanem más szolgálatoknál is folyik a megsemmisítés.

 

Arra a kérdésre, hogy napjainkban sok érintett van-e a közéletben, Horváth Balázs ironikusan csak annyit mondott: "elfelejtettem".

A politikus szerint a teljes "gépezetet" kellene megismerni. Fontosnak tartja, hogy ne csak az ügynököket ismerjük meg, hanem a tartótisztek személyét is.

hirado.hu

 

"elfelejtettem"

Ezen nem csodálkozom...

;-)