hájjack Creative Commons License 2004.12.16 0 0 1495
Zavarba hoztok ennyi segitseggel. :) Latszik hogy itt jo emberek vannak. Nos. Koszonom a segitseget. A ket betegsegtipust a meggyfan meg tudom kulonboztetni, csak pechemre mindketto megtamadta a faimat: kettot kis is kellett donteni iden; az egyik egy hatmeteres oriasgerschmen termo „amator” fa volt, soha tobbet nem... na mindegy. moka25: azt is hallottam Pesterzsin hogy az a gyumolcsfa, ami nagyobbra akar noni, egy bizonyos ido utan atfurja a gyokereivel a tenyleg vekony „jo” foldet, onnan meg homok es akkor szoktak szetrohadni. Szomszed is igy jart. antisystem: Koszi, a permetezoszereket lehet hogy cserelni fogom. Azt irja egy cikk, hogy erdemes a beteg tovet messzel kezelgetni. Azert kerdeztem a lisztesket, bar tudtam hogy allat, mivel semmivel sem tudtam kiirtani a lisztharmatot. :) Szoval frusztraltsag rulez. Viszont megtudtam hogy gombarol van szo. Kulonos, mert a sovenynovenyen nyujtozkodo lisztharmatot - ha az - tobbszor megvizsgaltam nagyitoval, es labakat veltem felfedezni. Ha szetkenem ofelseget, narancsszinu budos csikot hagy maga utan. Tozatu, koszi a permetezos segitseget, most mar betartom, csak a fak fogytak el a kertbol. :( Na, ezt hivjak 100% helpnek. Hogy halaljam meg? Halozati, winyoz, compgraf kerdesben talan tudok segiteni. udv: tamas