Amart Creative Commons License 2004.12.15 0 0 232

"tudták, hogy 19re húznak lapot, de megpróbálták"

 

Ez megengedhető egy black jack partiban, de egy nemzet sorsa nem kezelhető "kártyajátékként". Sokan érezték ezt és azért nem mentek el szavzani.

 

A köntösről annyit, hogy nem az MSZP akart eladni valamit nekünk választópolgároknak, hanem a jobboldal nép-nemzeti köntösbe csomagolva.

 

A törvényjavaslat pl. nekem nem csapda lett volna, hanem egy mérlegelhető tény, nem homályos igérgetés, amelyből nagyon kilógott a lóláb. Pl. "csak utlevelet jelent" kijelentést az sem hitte aki mondta. Ez volt hiteltelen ezért nem jött be a 19-re az alsó. Sajnos azt érzékeltem, hogy a FIDESZ az érzelmi ráhatáson kivül semmilyen konkrétumot nem tett le, ráadásul ködösen, zavarosan akarta eladni a zsákbamacskát. Nagyon látszott, nagyon érezhető volt, hogy a semmilyen "anyagi következménnyel nem jár" érvüket ők sem hiszik, de az volt az elvárás, hogy én higgyek benne. Nem az anyagiak riasztottak el a szavazástól, hanem a téma felvezetése, ahol gondolkodás mentes "hitet" kértek tőlem. Ez nem megy.

 

Nem fogadom el amit a vitáról mondasz. Ha Orbán Viktor egy ügy mellett elkötelezte magát, akkor merjen kiállni érte! Nekem ez elvárás egy hazámat képviselő politikustól.

 

Az utolsó érvedet "egyik kutya másik eb" nem értem. Csak azt értem, hogy tetszik, nem tetszik valami hiba csúszott a gépezetbe. 3, 4 évvel ezelőtt egy ilyen népszavazást simán, ellenfél nélkül nyert volna a jobboldal. Most magyarázzátok meg miért nem tudott olyan érveket felsorakoztatni, amivel nyerő lett volna, pedig nagyon "szivhez szóló" témát választottak. 

Előzmény: greenwhite (185)