karmazsin_ Creative Commons License 2004.12.15 0 0 18
Figyi már Savoya. Elég sok mindenben nem értek veled egyet. Hogy tiszta legyen a legelején szándékosan érvénytelenül szavaztam, remélem lehetek még magyar.

Szóval. Románia, Szerbia valóban hozott olyan döntést, amivel simán kaptak állampolgárságot a "kinti" románok, szerbek. Ők verik most a magyarokat Szabadkán. Természetesen semmiféle párhuzamot nem lehet vonni (mielőtt nekem ugranál) csak jelzem, hogy nem feltétlenül a Balkán a követendő példa.

Szerinted véletlen, hogy mindeki kussolt erről az egészről az elmúlt 15 évben? Még OVI is, vagyis ők szigorították az állampolgárság feltételeit, de ez most mindegy is. 3 év múlva EU tagok lesztek ti is, akkor mehetsz a nagy Európába (nem hozzánk, mert nekünk "ki van a seggünk" ahogy írtad).

Én magyar állampolgár vagyok Magyarországon, és a saját dolgaimat mérlegelem, amikor behúzom az ixet. Pillanatig nem hittem el a baloldali szövegeket, de azt tudom, hogy egy "igen" döntéssel ugrott volna Schengen, ugrott volna a munkavállalás könnyítése (2006-ban a legtöbb állam feloldja a korlátozásokat, talán Ausztria és Németország nem). Senki sem mérlegelte a következményeket, az a baj.

Te könnyen beszélsz (nem csak azért mert "van elég pénzed", köszi az infót; nem csak azért mert "több vagy nálunk", erre kár is szót vesztegetni). Azért, mert Ukrajna és Szerbia sosem lesz EU tag (na jó utóbbi igen, 15-20 év múlva). Ti már sínen vagytok szerencsére.