Sziasztok!
Amikor a hsz-at olvastam, olyan volt mintha a saját gondolataimat írtad volna le.
Teljesen egyet értek veled.
Annyit hozzá teszek, hogy mérleg vagyok, mint Henci (lehet rosszul emlékszem, de olyan rossz, hogy csak annak a hsz-át lehet látni akinek válaszolunk) utálom és kerülöm a konfliktust, de ez nem volt mindig így.
Álltalános suliban én voltam az osztály ügyvéde, bárkinek baja volt hozzám jött és én mentem a tanárokhoz megbeszélni, többnyire sikerrel...aztán elváltak a szüleim apámmal maradtam, aki 3 nappal anyám elköltözése után új asszonyt hozott haza (már volt egy 1 éves közös gyerekük is) aki mellesleg 10 évvel volt csak idősebb nálam és nem igazán úgy állt a dolgokhoz ahogy kellett volna, szerintem. Értem ez alatt, hogy állandóan versengett velem, és acsarkodott rám. Mivel apámat nagyon szerettem és úgy gondoltam, hogy előbb-utóbb majd felnő a nő és rájön, hogy én nem akarok neki rosszat és nem kell tőlem féltenie semmit és senkit, nem szóltam soha semmiről inkább átbőgtem az éjszakákat, vagyis magamban tartottam minden sérelmemet. Hát visszagondolva nem kellett volna! Aztán jött a középsuli, még egy hely ahol az ember nem magát adja, főleg eleinte. Azután otthagyott az első szerelmem és ez betette a kaput. Kijött a psori. Ezek a dolgok kb. fél év alatt történtek meg velem, hát visszaolvasva nem is csodálom, hogy beteg lettem.
Most kb. 2 hete elhatároztam magam én, én leszek és csak magamat adom.
Meg is volt az első konfliktusom a férjem főnökével, habár nem vágytam rá, de legalább megmondtam neki a magamét:) Hál' istennek a következmények is kedvezőek.
Csak a teljesség kedvéért: az apám felesége a mai napig nem nőtt fel és nem számíthatok rá semmiben, persze ő sokat támaszkodott rám kb. fél évvel ezelőttig, amikoris először bevettem a leszaroom tablettát!!, amit mindenkinek csak javasolni tudok én is!
Ne haragudjatok, hogy hosszú voltam és, hogy magánügyekről írtam, de javaslom nektek is már csak a megkönnyebbülés miatt is, és így lehet, hogy másoknak is könnyebb elgondolkodniuk a saját problémáikon.