(véletlenül nyomtam meg az elküld gombot, most folytatom) ------------------
Azt hiszem azt leszögezhetjük magunknak, hogy a psori genetikai eredetű, amelynek a megjelenéséhez kell még valami más tényező is. Az is világos, hogy teljesen ma még nem gyógyítható, max. tünetmentesíthető. DE AZ NEM MINDEGY, HOGY MENNYI IDEIG TÜNETMENTES.
A kiváltó okokat vizsgálva, szerintem mindenképpen kell hozzá valamilyen lelki tényező. Élhetsz koszban, rengeteget dolgozhatsz, degeszre eheted magad, vagy csak zöldségen élhetsz, stb. stb. ha ez lelkileg nem visel meg, nem fog előjönni. ..........Az egy másik kérdés, hogy egyáltalán tudatában vagyok-e annak, hogy lelkileg megviselt valami. ( érdekesség: Fiatalabb koromban rengeteget vizsgáztam, és mindenki irigyelt, mert soha nem volt vizsgadrukkom. De a vizsga után mindíg megjött a menzim. ---elnézést a fiúktól!----Ha egy héten kétszer vizsgáztam, akkor kétszer. Későbbi tanulmányaim során tudtam meg, hogy volt vizsgadrukkom, de azt " lenyomtam". Nem a torkomig, nem a gyomromig, hanem jó mélyre, hogy elő ne jöjjön!!) .............Következő kérdés, hogy érdemes-e annak tudatában lenni, hogy mi volt az a lelki ok, ami előhozta..............Valahol azt olvastam, hogy a fel nem ismert betegséget NEM lehet gyógyítani. ( ez logikus) Ezért talán érdemes a lelki okot megtalálni.
RTH41!!!---------------Visszetérve az általad leírtakhoz, ( de nem a vita kedvéért) MO.-on a pszorisok 2%-ából 1 % biztos, hogy rendszeresen gyógyíttatja magát, és biztos, hogy évente elkölti a 100 ezer Ft.-ot kencékre, orvosokra, sarlatánokra. 5 év alatt ez 500 e. Ft./fő..... Egy igazi vállalkozó ( orvos, vagy természetgyógyász) szerinted melyik összeget választaná, ha mondjuk véletlenül tudná 5 évre tünetmentesíteni a psorit??? Az egyszeri 100 ezret, vagy 5 évi rendszerességgel ugyanezt az összeget?...............Na szerintem ezért nem hozzák be az ajurvédikus módszert, feltételezve persze, hogy igaz a másodkézből szerzett információ, hogy működik.
HA MOST AZT MONDOD, HOGY ROSSZMÁJÚ VAGYOK, akkor gondolj arra, hány orvos, természetgyogyó mondja magáról, hogy gyógyítani tudja. ..................... És még valami!!! Én sem gondolom, hogy a természetgyógyász rátesz egy követ a köldökömre, aztán elmotyogja, hogy ingyom bingyom és ettől meggyógyulok. De ( már aki) beszélget veled, és előhozhat valami olyasmit, amitől bekattan az agyadban ( akár tudattalanul) valami, ami elindít egy gyógyulási folyamatot. ...........
Azt írtad, annak ellenére jártál a pszihosebész hölgyhöz, hogy nem jött létre az üzlet köztetek. Ugyan miért??? Netán olyan dolgokról is beszélgettetek amiről olyan megközelítésben mással nem tudsz? És ha most visszagondolsz erre, szerinted jó hatással volt Rád ? ...............Hosszú voltam. Bocs. De később folytatom, mert szeretnék még két témát kivesézni.