Kedves noni!
Lehet hosszú lesz.
Az ajurvédikus módszerekről pedig érdekelne a véleményed!
Nem szeretnék a saját magam vagy az általad felállított csapdába beleesni. Én az előző hsz-omban az egész természetgyógyászatra céloztam. Nem foglalkoztam a témával, de szvsz 10 évig aprólékos ismeretszerzés esetén is simán bele lehet kötni bárkibe.
Gondold végig, amit írtál: bemegy, valami történik és kijön, és gyógyult. Szerinted ez mennyit érne a tőzsdén, ha működne? Nem akadt még egy nyugati orvos sem, aki idecsábítaná őket?
Kezdjük valahol (csakis saját tapasztalat, nem másodkézből vett info):
- magán bőrgyógyász. Garantált a tünetmentesség. Kezelésenként ennyi a lé, fiókból kapok gyógyszert (még a nevét sem tudom), injekció-kúra (kérdésemre mi ez? Hát sporira való.) Végül gyomorfekéllyel és máj nagyobbodással hagyom ott őket, felejtsem el a nevüket, kapom búcsúzóul.
- Régebben említést nyert itt egy biokémikus hölgy, aki étrend beállítással helyrehozza a dolgot. Aki felvetette letámadtam, talán gúnyosan is, bocsánatot kértem tőle érte. De azóta aki kipróbálta egy szót sem ír róla, ill. a "diétáról" mintha egy titkos ráolvasás lenne, egy szó el nem hangzik még célzás szinten sem. Gyakorló orvosi körökben - akik ebből a betegségből élnek - még nem is hallottak róla. Csak egy kérdés: Ha csak a betegek valahány százalékának segítene ez a módszer, akkor az illető miért nem publikálja, tanítja meg más "kollegáinak" ezzel is hozzájárulva a gyógyításhoz?
- Ettől függetlenül nézzünk egy kis számtant. A magyar lakosság több mint 2% psoris. Vegyük 1%-ot aki hajlandó áldozni is rá, mondjuk 100 eFt (szerintem nagyon keveset írtam). Már ez 10 milliárd Ft!!! Hol vannak a csodaorvosok? A neves természetgyógyászok? A híres reiki-mesterek, a sámánok, javasasszonyok, akupunktúra-szakértők, energiaközvetítők, jógik, reflexológusok és az ajurvédikus gyógyítók és a többi és a többi. Itt a lé csak le kell kaszálni. Miért csak a morzsákkal elégszenek meg, 1-1 beeső pácienssel, aki vagy meggyógyul vagy nem? És ez csak Magyarország, itt a világ összes psorija. Bill Gates vagyona kismiska ehhez a bizniszhez.
- Egyszer összeszámolom mennyit költöttem már rájuk a semmiért. És még egy általuk gyógyult beteggel sem találkoztam, pedig kértem - sőt könyörögtem, már lelki megerősítés címén is - mondjanak egyet.
- Híres bioklinika, íriszdiagnózis, piha psori nekik, plussz a többi apróság nekik semmiség. Heti kezelések reflexológia, akupunktúra, gyógytea, kristály energiaátvitel, bioizé, stb. Három hónap múlva kb. 200 eFt szegényebben mondom, hogy rosszabbul vagyok, mint mikor elkezdtük. Hát így járt, magának biztos nem jó. Leléphetek.
- Elmesélem a legutolsó sztorimat: Egy szimpatikus 40-es gyógyító Hölgy (mellesleg még pszichosebész is), már az ajtón belépve az aurámat vizsgálva sorolja a betegségeim, félelmeimet, lelki-testi nyavalyáimat és az általa javasolt gyógymódokat. Alapos kivizsgálás (energia le-fel, ide-oda, be-ki), kötetlen beszélgetés, tegeződés, szimpatikus a dolog. Megnyugtat, a beszéde hasonló a lent emlegetett dolgokhoz (páncél, stressz, önismeret, tömegből való menekülés, stb). Megegyezünk rendszeresen járok hozzá, szedem a cuccait. DE jönnek az anyagiak, kezelésenként ennyi, ez a bogyó ennyi, az annyi, stb. Fél év alatt meggyógyulok. Gyors fejszámolás ez cirka 200 eFt, mondom neki kössünk egy üzletet, ha meggyógyít fizetek 500 eFt fél év múlva (hivatalos szerződés, ügyvéd, stb.). Szerinted mi történt? Érdekessége a dolognak, ennek ellenére rendszeresen eljártam hozzá egy-egy kötetlen beszélgetésekre. A kapcsolatunk akkor szakadt meg mikor már vagy negyedszer ment a kórházba olyan betegségekkel, amiket ő állítólag "meggyógyít" másokon és egyszer nevetve megkérdeztem ezt tőle, hogy is van ez most? Ha magán nem tud segíteni, akkor hogy mer másokat hitegetni a gyógyulás reményébe - csak a pénzért?
- Akkor én adok egy INGYEN gyógyulást, hátha bejön valakinek. Napi 3x 1 szem leszarom tabletta. (Ezt egy pszichiáter ismerős javasolta, nem saját ötlet).
- Én is tudok olyat, aki hallotta, sőt tudod mit mondok én láttam a TV-ben, mikor kézzel operáltak és gyógyultan ment ki a beteg az ajtón egy keresztet szorítva mellkasához - ez sem hihetetlenebb.
Más:
Ezek ellenére is azt vallom, igen lehet valami abban, hogy vannak olyan betegségek, amelyek oka lelki eredetű vagy van valamilyen köze hozzá. Mint minden betegségnél nagyon fontos a betegség-tudat. Ki hogy éli meg, kinek mi vezetett oda. Stressz, lelki őrlődések, az én-tudat. Nagyon fontosnak tartom a lelki egyensúlyt, a lelki békét, kiegyensúlyozott emberi kapcsolatokat, a munkát, a családot, a társunkat. Ezek a legfontosabb meghatározói mindennapjainknak és itt is lehet keresni az okot.
Tudod mit mondok? Nekem most kezd elmúlni a psorim (minden kezelés nélkül) és egy pszichés ok lehet a háttérben, vagyis most arra fogom, egy 20 éve tartó belső gyötrődés kezd kiegyensúlyozódni-megoldódni. Ha így van, én leszek a legjobban ledöbbenve, ha tényleg működik:-). De akkor sem mondhatom általánosan, na ez a gyógymód, vagyis CSAK pszichés oka van.
Statisztika:
38 éves, férfi, 21 évesen jött elő a psori (édesapámnak 33 évesen, most 62 éves, a húgomnak 30 évesen, most 37 éves).