Törölt nick Creative Commons License 2004.12.10 0 0 328

Ezen levél végén öt székelyföldi és egy vajdasági polgármesteri hivatal levelezési címe található. Aki úgy gondolja, hogy tenni szeretne valamit a magyar-magyar kapcsolatok helyreállításban, küldjön karácsonyi képeslapot az egyik (vagy mindegyik) címre.

Nem magyarázkodást, nem bocsánatkérést, mert a bizonyítvány utólagos magyarázata visszatetszést kelt. Ezt egyébként sem várja el senki tőlünk. Egyszerűen a szeretet kifejezését, egy sima képeslapot, amiben boldog karácsonyt kíván a feladó. Ha ez marad az üzenet, a címzettek meg fogják érteni.

És még egy fontos dolog: kérjük, hogy semmilyen párt, szövetség, vagy más politikai szervezet ne támogassa hivatalosan ezt a kezdeményezést, mert azzal azonnal több millió magyarnak venné el a kedvét ettől az egésztől. Próbáljuk meg mi, hétköznapi emberek rendbetenni azt, amit a politikusok elrontottak.

Miért pont székelyföldi címek? Egyszerű: a levél írói azt a környéket ismerik legjobban… De amennyiben Ön ismer más címeket is, továbbítás előtt bővítse a listát azokkal.

Kérjük, ezt a levelet küldje tovább magyarországi ismerőseinek minél hamarabb, hogy – amennyiben így döntenek – még az ünnepek előtt elküldhessék a lapokat. De ha később érkezik, az sem baj, még mindig lehet újévi üdvözletet küldeni.J

Aki teheti, nyomtassa ki és tegye ki utcai hirdetésként, hogy azok is láthassák, akiknek nincs internet kapcsolatuk.

Búcsúzásként egy idézet arról, hogyan fogadták a szavazás eredményét Gyergyószentmiklóson:

„Volt, aki semmit nem akart mondani, valószínűleg azért, hogy engem nehogy megbántson vele, csak patakzott a könny a szeméből. Volt, aki a mise alatt ráborult a padra, úgy zokogott. A nemzeti színű zászlóra az emberek fekete szalagot kötöttek, és az ünnepség után nem énekelték el a Himnuszt. Azt mondták, nincs erejük hozzá. Próbáltuk értelmezni, hogy mi történhetett odahaza, de nem találtunk elfogadható választ. A határon túliaknak mindig is az anyaországhoz való tartozás tudata segített megőrizni magyarságukat. Most úgy érzik, az anyaország arcul csapta, elárulta őket.”  Forrás: NOL

A címek:

Polgármesteri Hivatal

Sepsiszentgyörgy

Petőfi Sándor u. 2.

Jud. Covasna

Cod 520130

Románia

Polgármesteri Hivatal

Gyergyószentmiklós

Szabadság tér 28.

Jud. Harghita

Cod 535500

Románia

Polgármesteri Hivatal

Székelyudvarhely

Városháza tér 5.

Jud. Harghita

Cod: 535600

Románia

Polgármesteri Hivatal

Csíkszereda

Petőfi Sándor u. 65.

Jud. Harghita

Cod 535210

Románia

Polgármesteri Hivatal

Kézdivásárhely

Gábor Áron u. 24.

Jud. Covasna

Cod 525400

Románia

Polgármesteri Hivatal

Fő tér 1. (Glavni trg 1.)

24400 ZENTA

Szerbia-Montenegró