RTH41 Creative Commons License 2004.12.09 0 0 264

Szia!

Nem vitáznék vagy akadékoskodni szeretnék - pláne Veled.:-)

 

Valahogy ezt az egész dolgot komplexen kéne kezelni.

Pontosan ez az! Minket, betegeket ne rázzanak le egy felírt kencével és kész.

Pedig vannak komplex-kezelések (pl. gyógyfürdő-kúra: sós víz, különböző gyógypakolások, fizikoterápia, szolárium, nyugalom) és ezt máshol nagyrészét fizetik. Nálunk meg semmit. Én erre céloztam főleg...

 

De biztos, hogyha a fejben rendben van minden, kihat a testre. Minden betegség lelki eredetű....

...Szóval én már nem újabb és újabb krémeket szeretnék, hanem valami most még számomra megfoghatatlan dolgot, amitől minden megváltozik.

Ez már így egy kicsit kezd spirituális lenni.

Szerintem - egy génhiba okozta betegség (tudom sok a környezeti-lelki hatás is). És ez is egy menekülés. "Biztos bennem van a hiba. Én vagyok az úgymond rossz. Nem fogadom el magam, a környezetem, stb., stb". Ááá, nem nagyon hiszem.

Persze kell a nyugalom, a stresszmentesség, egészséges önismeret, önértékelés. De ez megint csak egy menekülés, hiszen kinek van ilyen. Kinek? ...és ők mégsem betegek.

Akkor nekünk nem bőrgyógyászhoz, hanem pszichológushoz kellene járni:-)

Ha jól tudom, vannak gyerekek, akik ezzel születnek, van akinek csak(!) 40 v. 50 éves korában jön elő. Van akinek előjön két alatt elmúlik és soha nem lesz többé. Van akik küszködik vele 30 évet és egyszercsak elmúlik, stb. Miért?

...de lehet, hogy kell 100 év, hogy rájöjjenek és szerintem semmi spirituális nem lesz benne.

A történelem során mennyi spirituálisnak tartott betegségről - pl. pestis (az ördög-sátán műve, mert nem hisz eléggé Istenben, bűnös lélek, boszorkány, stb.) ma már csak múlt időben lehet beszélni és egyszerűen azért mert a tudomány fejlődött arra szintre, hogy megoldja.

Előzmény: henci2 (261)