Stylist Creative Commons License 2004.12.06 0 0 2772
Elnézést, hogy nem a harkocsis témához szólok hozzá, de lenne egy szakmai kérdésem Hamburgerhez, mint hivatásos katonatiszthez. Most olvastam, hogy az Európa felett járőröző NATO AWACS gépek legénységét - és már leányságát is :)) - a tagországok adják össze, vagyis az amerikaiakon kívül szolgálnak rajta brit, német, kanadai, norvég, stb. katonák is. Tudom, hogy Hamburger nem a repülő fegyvernemet erősíti, de ha mégis van neki ( vagy másnak ) infója, akkor érdekelne, hogy a Magyar Honvédség is delegál-e katonákat az AWACS gépekre. Ha igen, akkor milyen beosztásban, ha nem, akkor miért nem? Nem kapnak meghívást, nincs megfelelő képzettségű magyar tiszt, stb, stb...
És hogy harckocsi is legyen: én személy szerint jobban örülnék Leopard II. helyett néhány száz francia Leclerc beszerzésének! :-)) Pl. különleges lánctalpszerkezet, III. generációs reaktív páncélzat, lézer irányítású számítógépes tűzvezetési rendszer, beépített GPS, rádiózavarás védelem, stb. Még 2001.-ben Szaud Arábbiában volt egy harckocsi contest, ahol a Leclerc kimagaslóan az első helyen végzett, megette reggelire a mezőnyt, M1-estül, Leopardostul. Hogy aztán végül megrendelték-e a szaudiak, arról fogalmam sincs...
Üdv: