csiko00
2004.12.05
|
|
0 0
609
|
1.a vad élesztő törzsekből szelektáltak különboző élesztőket amelyek fajtánként bizonyos tulajdonságaikban jobbak mint a vad élesztők...hidegtürő,alkoholtürő stb...ez az egyik előny ha ilyent használunk...
2.amikor beoltom az adott élesztőkultúrával a cefrét,akkor egyből eldöntöm a különboző mikroorganizmusok közötti harcot az élettérért,azzal hogy behozhatatlan előnyt biztosítok az általam preferált törzsnek.
a beoltás esetleges előnye a hatékonyabb cukorkierjedés alkohollá...a gyors,egy-másfél hetes kierjedés(mer ugye ha kevés a hordó,akkor jól jön ha nem hetekig várom mire végre valamelyik erjesztő végre elszaporodjon és elvégezze a munkáját...)
pici cukor sztem azért nem árt(3-5kg/120l-es hordó)-főleg pl. almánál-hogy határozottan meginduljon forrni.... |
Előzmény: cefreszag (608)
|
|