csiko00 Creative Commons License 2004.12.05 0 0 609

1.a vad élesztő törzsekből szelektáltak különboző élesztőket amelyek fajtánként bizonyos tulajdonságaikban jobbak mint a vad élesztők...hidegtürő,alkoholtürő stb...ez az egyik előny ha ilyent használunk...

2.amikor beoltom az adott élesztőkultúrával a cefrét,akkor egyből eldöntöm a különboző mikroorganizmusok közötti harcot az élettérért,azzal hogy behozhatatlan előnyt biztosítok az általam preferált törzsnek.

a beoltás esetleges előnye a hatékonyabb cukorkierjedés alkohollá...a gyors,egy-másfél hetes kierjedés(mer ugye ha kevés a hordó,akkor jól jön ha nem hetekig várom mire végre valamelyik erjesztő végre elszaporodjon és elvégezze a munkáját...)

pici cukor sztem azért nem árt(3-5kg/120l-es hordó)-főleg pl. almánál-hogy határozottan meginduljon forrni....

Előzmény: cefreszag (608)