Én dolgoztam jópár évig határozot idejű szerződéssel. Az előnye talán annyi volt, hogy jobban fizettek mintha állandó alkalmazott lettem volna. Viszont a szerződéslejártakor mindig ment a gyomorgörcs, hogy akkor mi s lesz. Aztán ha volt szerződés akkor jó volt, amikor meg nem volt, akkor meg lép az ember.
Én az ilyen kötött szerződéses időszakban szoktam hozzá, hogy a CV-m az mindig up-to-date és rendszeresen nézegettem a munkaerőpiacot és olykor csak úgy a gyakorlat kedvéért jelentkeztem is állásokra.
Megvan az ilyen melónak az az előnye, hogy ha hosszabítást vagy jó ajánlást akarsz akkor tutter, nem fogsz leülni a babérjaidra és hajtasz keményen.. ez jót tesz a szakmai felkészültségnek és meg is becsülnek érte.
Ha fix időre kötsz szerződést akkor figyelj oda, hogy mikor is jár le a szerződés.... ha két meló közt te szeretsz pihizni, akkor inkább az uborkaszezonra időzíts, viszont, ha gyorsan akar új melót találni, akkor inkább úgy igazíts, hogy ne május-szeptember között legyen vége a dalnak. Ja és a szerződés lejárta előtt 2-3 hónappal már kezdj el nézelődni.
A munkahelyváltás csak akkor nagyon szar, ha nem számítasz rá, vagy ha nem vagy biztos benne, hogy záros időn belül találsz munkát.
Tapasztalt szabadúszók azt mondták nekem, hogy a szerződésbenleírt fizetést úgy számoljam, hogy a feltételezett munkanélküli időre is leosztom. Tehát ha havi 200k-t akarsz keresni és cirka fél évre becsülöd az álláskeresési időigényt, akkor egy egy éves szerződést havi 300k-val fogadj el :)
z