andzsin Creative Commons License 2004.12.03 0 0 190

Kevés pol. topic van amit végigolvasok, ennek most nekiduráltam magam. Az a helyzet, hogy az egész népszavazási kérdés baromság, még akkor is ha a baloldal teszi fel. Ennek értelme akkor lett volna, ha van rá tv., körül van határolva, hogy ki, mikor, milyen feltételekkel, mit kaphat. Így a nagy semmirõl szavazunk, aminek sok értelme nincsen, mert 2/3-os törvény, azaz úgysem lesz belõle semmi, ergo az egész erõfitogtatás. Ki tud több szavazót vinni az urnákhoz? Az egyik topiclakó felvetése jó volt: mi van ha a baloldal teszi fel a kérdést? Csakhogy a közvetlen demokráciával való élés – megkockáztatom visszaélés – a jobboldal sajátja. Legalábbis minálunk. És ha valakinek van memóriája visszaemlékezni az tudja, hogy 2002 elõtt sohasem volt ilyen felfokozott, a másikat ocsmányló hangulat az országban mint azóta. És ez egyetlen ember egyetlen beszédének köszönhetõ, aki felszólította a sajátjait, hogy védjék meg a hazát! Egyébként meg nem 56 a bûnös, nem is Trianon, mégcsak Kossuth se, hanem az az ostoba Kleisthenész aki kitalálta a demokráciát. Néha tényleg azt hiszem jobb lenne ha tényleg nem lenne ellenzék. (De ismerõs gondolat?)

 

Egyébként meg jellemző a Fideszre: miután rájöttek hogy az áálampolgárság valóban nem kifizetődő, ha ők nyernek 2006-ban, egy hét után már szűkítettek a dolgon és elmondták, hogy szociális- és nyugellátásban nem részesülnének. Ezt meg akkor hogyan is értik? Valaki átjön, itt lakik és dolgozik, akkor meg nem tagadható meg tőle. Ha meg csak szimbólumnak kell a magyar állampolgárság, akkor ott van a magyarigazolvány.

 

A 23 millió román felemlegetése valóban jogos. A baloldal jobban tenné ha egyszer azt mondaná tévedtünk, bocs. Jobban járnának.

 

Az emberek nagy többsége azt sem tudja miről szól a kérdés: két bácsika a buszmegállóban arról értett egyet nagyokat, hogy nemmel kell szavazni, mert mégsem lehet hogy eladják a kórházakat!

 

Választási matek: jó esetben 40%-os részvétel esetén ippeghogy meglehet az igen, de így is cinkes. a 40%=3,2 millióan elmennek. Több mint 50%-nak kellene igent mondani, amit a közvéleménykutatások nem jeleztek előre. (Egyébként a másik kérdés sokkal fontosabb mint emez.)