szlacza Creative Commons License 2004.12.01 0 0 394

Figyu. Ne haragudj, sztem ég ne véleményzed a játékot, amíg nem próbáltad ki. Mivel ismered az TW-ket, ( olvasom ám a hozzászólásaidat :) gondolom ismered a különböző TW-kben a játék gyengéit. Ezek után le fogsz ülni a Rome elé, az új felület ellenére sztem eléggé hamar ki fogod ismerni a játékot, ezután felrakod legnehezebb fokozatra, és rájössz, hogy amikor végiggyepáltad az ellenségeidet, hogy ez nem is volt olyan nagy durranás. Na ekkor kell feltelepítened a modot !

Amiben egyébként nem csak nehezítések vannak benne, hanem rengeteg ésszerübb dolog. ( pl. az eredeti game-ben a germán dárdások falanxban közlekednek, nem tudtam, hogy sirjak vagy nevessek )

Az eredeti gameban csak a rómaiak vannak végiggondolva?!?!, a többi népre azt hiszem mondhatom hogy sz*rtak. A mod készített egységeket a többi népnek is, pl.: a galloknak nem volt dárdás könnyülovasságuk, a modban már van, de u.e. a helyzet a parittyásokkal is. A modban pl. a rómiaknak nincs ijászuk, csak parittyásuk, mert valóban csak az volt nekik, stb, stb.

Én is féltem a különböző modoktol, jelenleg a 3.2-vel küzdök, és miután kipróbáltam rájöttem, hogy nagyobb kihívás, mint a sima game, ezáltal izgalmasabb is. Most már nem raknám vissza a sima gamét.

A 4.1 modot meg egyenlőre hagyjuk, az olvasatra is valóban gagyinak tünik, olyan dolgokat próbálnak meg benne realizálni amit ezen a felületen már lehetetlen. A germánok 3 városát akárhogyan realizálom, nem fog kijönni belöle, pl. hogy Germanicus elödje, és Tiberius testvére: Drusus meghóditott több mint negyven germán törzset, és akkor még ugye közel sem lehetett mondani hogy meg van hódítva Germánia. Ezután kezdett el ténykedni Germanicus, stb, stb. ))

Még egy apróság:

"Nekem nem kell MOD, hogy a valóságban érezzem magam. Egy játéknak pedig nem célja ezt az érzetet kelteni... Baj van, ha egy játéktól kell elvárnom ilyesmit..."

Egyébként pedig jó érzés kicsit beleélnie magát az embernek, pl. amikor a vezér lelkesítő beszédet mond a csata elött. Ezt a valóságban nem nagyon lehet átélni, és mégis, ez nekem nagyon bejön :)

Előzmény: Manta GT (372)