exit66 Creative Commons License 2004.12.01 0 0 60721

A hölgykoszorú unszolásának engedve, előjőve a ’homályból’ néhány észrevétel:

- Igen, most már néha nehéz görgetni is. Ha az ember kihagy 1-2 napot, akkor meg már szinte reménytelen. És ugye nem a sok ON téma miatt!!! :-)

- 60.000 hozzászólás szép nagy szám. De érdekes lenne visszanézni, hogy pl. 50 és 60 ezer között ebből mennyi volt DM, és mennyi politika, sárdobálás, éjjeli chat-poén-agymenés, és egyebek. Sajnos félek attól (biztos vagyok benne!!!), hogy DM volt messze a legkevesebb. Az elején még én is röhögtem néha, de az utóbbi időben már inkább csak bosszankodom :-(

- Értem én, hogy ez a topic nem csupán a DM-ről szól, hanem DM 'klubról' és 'klubtagokról' is. Nem is az a bajom (és azt hiszem, ezzel nem vagyok egyedül), hogy néhány idejáró 'baráti-társaság' a 'magánbeszélgetéseit' is itt bonyolítja (ez sztem korábban is így volt). A baj akkor van, amikor ez uralja a fórumot. Szvsz az utóbbi kb. 10ezer alatt sajnos ez volt a tendencia.

Egy példa: Nem az a baj, ha valamelyik DM-klubban, vagy DM rendezvényen más (értsd nem csak DM) zene is van, hanem az, ha pl. 90 %-ban csak Lagzi Lajcsi és Kadlót Karcsi szól. És akkor hiába hivatkoznak a 'törzsvendégek', hogy ezt ők kérték a DJ-től, azok, akik a plakát, vagy a klub neve, ’ne adj isten’ a híre miatt jöttek le, attól még nagyon utálni fogják a helyet, és utána nem nagyon fognak újra lenézni ... Most valami ilyesmi van itt is ... a nem 'törzsvendégek', akiknek nem folyik itt a ’magánbeszélgetésük' elmaradoznak, vagy jobb híján beszállnak a 'sárdobálásba'.

Véleményem szerint ezek a baráti-társaságok nyugodtan csinálhatnának maguknak egy saját topicot (pl. 'Depeche Mode Klub - magánbeszélgetések' címmel), és azokat a témákat amik a széles publikumot nem érintik, lebonyolíthatnák ott. Volt már erre példa. Azt hiszem az ’Ami a Depeche Mode klubból kimarad(t)’ topic pl. annak idején a képek behelyezése miatt született, és az ’Exciter’ megjelenésének idején is volt ennek a fórumnak egy ’kisöccse’ …

- ON téma. Szerintem is van/lenne még sok, (ami legalább is az utóbbi 1-2 évben nem volt napirenden) de amikor ilyen mennyiségű hozzászólás van (és a nagy része nem ON) akkor az a kevés hozzászólás is elsikkad, amire pedig lehetne válaszolni – feltéve, hogy a ’görgetés’ közben egyáltalán észre lehet venni.

 

Engem is érdekelne a 'mai fiatalok' hozzáállása a Mode-hoz pl. Ez szerintem olyan lehet, mint pl. a mi generációnknak volt pl. a Floyd. Többen tudnak róla, néhányan halloták is, és csak kevesen vannak (de vannak !!!) akik ismerik, esetleg szeretik. A többségnek ez már az 'öregek' (értsd: az elöző generáció/évfolyam) zenéje. De pl. ezen 'többség' felé jó nyitás lehet a remix-album.