Sziasztok!
Először is nagy-nagy drukk Pockának, remélem, holnap az derül ki, hogy téves volt a diagnózis, vagy ha nem, hátha nem eszik olyan forrón a kását.
Jöttem ide jó eséllyel a statisztikát tovább rontani, mivel a mai - 38. heti - ultrahang alapján a dokim szerint szinte biztos a második császár. A baba ma - 37 hetesen és 1 naposan - 3400 gramm, a hegvastagság pedig mindössze 4 mm. Azok alapján, amit itt a topicból megtudtam, azt gondoltam, itt vita nincs, a dokim mégis ki akarja várni a kiírást, és majd csak akkor dönt.
A kérdésem, hogy általában ez a szokás? Úgy értem, akiknek többedik császárotok volt, a végső döntést a szülés megindulásakor hozták? Mindig csinálnak ilyenkor egy utolsó ultrahangot, vagy hogyan? Vagy megnyomogatják a heget? Nekem ma elég aggasztó volt, hogy kifejezetten fájt, amikor a hegvastagság mérésekor rányomta az ultrahangos fejet. Eddig nem vettem észre, hogy érzékeny lenne a heg.
És mennyire kell komolyan venni, hogy a fájások megindulásakor azonnal be kell menni a kórházba? Nem azért kérdezem, mert renitenskedni akarok, és csak azért sem indulok el, de mi van, ha a dolog nem egyértelmű? Nekem az előző szülésemnél csöppet sem volt az, a mai napig azt gondolom, valószínűleg csak jóslóim voltak, amikor bementem, és végül csak az ottani eredmények miatt történt meg - császárral - az aznapi szülés.
Előre is köszi,
Maya