OffTopiC Creative Commons License 2004.11.29 0 0 topiknyitó

Tisztel Fórumlakók!

Azt hiszem nem vagyok egyedül a december 5-ei népszavazással kapcsolatos problémámmal.
Egyfelől a demokrácia egyik legfontosabb alappillérének tartom a népszavazást, és azt vallom, hogy ha valamiről megkérdeznek, akkor el kell mennem és válaszolnom kell.
Másfelől meg nézem, ahogy napi politikai érdekek alapján, értelmetlen és szerintem megválaszolhatatlan kérdésekkel próbálják elinflálni ezt az intézményt, ezzel lejáratni országot, a demokráciát, szembefordítani a magyarságot. Úgy gondolom, hogy ha valaki úgy érzi, hogy nem tud dönteni ezekben a kérdésekben, talán nem az ő hibája.

Kompromisszumként arra gondoltam, hogy ugyan elmegyek december 5-én, de érvénytelenül szavazok, ezzel is jelezve, hogy nem veszek részt, hogy egy demokratikus intézmény lejáratásban (azzal hogy részt veszek), másfelől jelezni szertném, hogy többre vágyom, mint hogy egy Barátok Köztre, vagy egy Tesco gazdaságosra szocializált hülye állampolgárnak nézzenek - tekintve a magasröptű, érveket és ellenérveket, amelyek a kampányban elhangzanak - (érvénytelen szavazat adok le).
Ennek az egész népszavazásnak a következő eredményei lehetnek:
1. Érvénytelen lesz az érdektelenség miatt. -> Ebben az esetben még két hónapig anyázzák egymást a pártok, de az emberekben csak annyi marad meg hogy mekkora baromság ez az egész népszavazás-mizéria.
2. Két igen. -> A következő két év arról fog szólni, hogy vajon mire is mondott igent a proletár. Az MSZP időt húz, a FIDESZ meg mindent bele próbál tuszkolni az igen jelentésébe, és a mostani kampányt hallgathatjuk a minimum következő választásig. :-(
3. Két nem. ->  Azt hiszem a külföldi, és az itthoni magyarság viszonya nagyon megromlana, kicsit talán jogosan is. (megj: ezt az értelmetlen kérdésfeltevéssel való kvázi zsarolást tartom az egyik leggusztustalanabbnak az egész ügyben)
+1 Érvénytelen lesz viszonylag magas részvétel mellett (sok-sok érvénytelen szavazattal!!). -> A pártoknak végre meg kellene magyarázniuk, hogy pontosan mennyire is néztek hülyének minket, mert igen nehéz pro és kontra kimagyarázni ekkora tiltakozást - a szavazók bénaságára nehéz lenne ennyi szavazatot ráfogni - , ráadásul talán észhez térnének egy kicsit a notórius aláírásgyűjtők, akik nem mellesleg az én f*******l verik a csalánt.

Kb. ennyi.